Diverse

Într-o perioadă foarte tulbure pentru companiile ce oferă trotinete electrice spre închiriere, Bolt face o mişcare îndrăzneaţă, dar în acelaşi timp corectă pentru utilizatori.

Astfel, Bolt oferă protecție utilizatorilor de trotinete electrice Bolt în eventualitatea în care aceștia sunt implicați în incidente rutiere pe teritoriul României, prin intermediul a două tipuri de asigurare oferite de Allianz Partners și incluse în taxa de închiriere: asigurare de accidente de persoane și asigurare de răspundere generală a utilizatorului.

Astfel, utilizatorii sunt protejați dacă sunt răniți grav (asigurare de accidente de persoane), precum și dacă provoacă daune terților (răspundere generală a utilizatorului) în timp ce conduc trotinetele Bolt. Pe lângă faptul că asigurarea acoperă daunele în cauză, reprezintă și un indicator relevant cu privire la procentul trotinetelor asigurate implicate în evenimente rutiere, raportat la numărul total de incidente înregistrat de autorități.

La nivel internațional, trotinetele Bolt sunt prezente în peste 260 de orașe din 25 de țări europene. În 2022, Bolt a înregistrat doar 5.55 vătămări grave la 1 milion de km parcurși și 8.90 vătămări grave la 1 milion de curse, arată raportul de siguranță pentru trotinetele electrice, publicat recent de companie. Cu toate că prioritatea Bolt este eliminarea completă a accidentelor grave, compania monitorizează toate categoriile de incidente, iar datele indică faptul că 99.997% dintre cursele cu trotinete electrice sunt finalizate fără evenimente în trafic. În România, în ultimii doi ani au fost înregistrate doar aproximativ 70 de cereri de despăgubire pentru incidente în care au fost implicate trotinetele electrice Bolt, dar fără accidente majore.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România, a declarat: „Informațiile culese de Bolt în 2022 arată că peste 75% dintre coliziunile trotinetelor electrice au loc cu mașinile și mai puțin cu pietonii sau alte vehicule, precum bicicletele. De asemenea, 98% dintre utilizatori se comportă în mod responsabil și doar 2% dintre ei conduc iresponsabil sau parchează incorect. Drept urmare, investim constant în campanii naționale de educare alături de autoritățile locale, limităm viteza de deplasare de la 25 km/h la 15 km/h în anumite zone și dezvoltăm noi tehnologii care previn mersul în tandem, parcarea neregulamentară sau condusul nesăbuit.”