Audio

Toţi vrem intimitate în vieţile noastre, însă noile tehnologii par a transforma acest lucru într-o uşoară utopie. Dacă în jurul nostru există cel puţin un device modern, sunt toate şansele ca acesta să înregistreze constant date despre tot ce se întâmplă în preajma lui.

Chiar dacă marii producători susţin că nu se întâmplă acest lucru, în ultimii ani au existat numeroase cazuri care au dovedit contrariul. Un alt exemplu în această direcţie pare a fi Google Home, boxa inteligentă despre care se spune că înregistrează toate sunetele din jurul său, indiferent dacă utilizatorii o activează sau nu.

Google susţine că boxa trebuie să fie pregătită oricând să răspundă la comanda “Hey, Google !” şi de aceea se înregistrează sunete suplimentare. Există informaţii care spun că gigantul american trimite spre analiză informaţiile strânse cu scopul (teoretic) de a îmbunătăţi performanţele asistentului virtual.

Niciun device cu capacităţi de înregistrare şi conexiune la internet nu este sigur, oricât ar încerca producătorii să ne asigure acest lucru.

Sursa: slashgear.com

Categorii: audiogoogle
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.