Harman-Audio.ro a fost de acord ca să oferim boxa multifuncțională JBL Horizon către cel mai activ cititor al Gadget.ro din anul în curs, detalii într-un articol separat. Am testat jucăria și impresiile formate le-am structurat în review.

JBL este un brand cu rezonanță în lumea audio și nu are nevoie de nicio prezentare, produc de la boxe pentru mașină până la căști de tip in-ear. De-a lungul timpului ați și găsit câteva recenzii pe site. Prețurile variază, dar plătești pentru plusul de calitate și fiabilitate.

JBL-Horizon (2)

Apropo, presupun că la un moment dat fiecare dintre noi a avut de-a face cu un radio cu ceas încorporat. Au devenit cumva un simbol, setai alarma și te trezea în fiecare dimineață. La momentul ăsta nu mai am un astfel de accesoriu prin casă, dar sunt sigur că multe persoane îl au prin dormitor, de cele mai multe ori pe noptiera din apropierea patului. JBL Horizon merge în această direcție, dar cumulează mai multe funcții spre a puncta cât mai bine la capitolul polivalență.

Specificații JBL Horizon

specificatii-JBL-Horizon

Design

JBL-Horizon (6)

În pachet dați de speaker, încărcător, certificat de garanție, manual cu instrucțiuni de utilizare, adaptor pentru prizele românești, dar și pentru cele din SUA, cablu cu jack proprietar – 2 x jack de 3.5 mm, alt cablu cu jack de 3.5 mm la ambele capete. 

JBL Horizon sosește în două versiuni de culoare: alb și negru, cel sosit la review este pe negru, mă rog o combinație între negru majoritar și alb în spațiul ce ascunde lumina LED. Mai multe detalii legate de design remarcați în galeria de imagini ce însoțește review-ul.

Cântărește 1.45 kg și dimensiunile sunt de 9 x 20 x 20 cm, se încadrează fără probleme pe noptieră, fiind ceva mai înaltă decât radiourile clasice cu ceas. Pot spune că JBL Horizon are 2 fețe: prima cu logo-ul JBL supradimensionat + lumina LED ambientală, a doua cu spațiul ce antamează cele două speakere de 5W RMS + o “oglindă“ ce ascunde ceasul ce devine funcțional când boxa este conectată la energie electrică. În partea superioară și la bază sa dați de diverse elemente de conectivitate, descrise la capitolul funcționalitate.

Apreciez faptul că au mers pe plastice și zone cauciucate mate, nu adună praful sau amprentele în ritm alert, elemente de conectivitate poziționate adânc în carcasă de zici că ai de-a face cu o boxă rezistentă la contactul cu apa.

Sunet

JBL-Horizon (4)

2 x 5W RMS și după cum mă așteptam, sound puternic, clar, din anumite puncte de vedere mi-au depășit așteptările. La volum maxim nu distorsionează niciun pic, mult bass pentru dimensiunile sale.

Te poți conecta pe jack-ul de 3.5 mm sau prin bluetooth și ai parte de un sunet ce umple întreaga camera, de zici că tocmai ți-ai pus un mini-sistem audio. Un aspect important, JBL Horizon trebuie alimentat în permanență de la priză, nu are un acumulator încorporat, unul care i-ar fi crescut funcționalitatea și puteai să o scoți din casă în diversele momente în care ai nevoie de un sunet mai puternic, la un picnic, grătar etc.

În rest, nimic de zis. Sunet de bună calitate pentru dimensiunile sale, destul de puternic ca să acopere spațiul unui dormitor sau al unui living. Se vede experiența JBL în domeniu. De cele mai multe ori l-am ținut la 50 – 60% și am considerat că-i suficient spre a nu deranja vecini și a menține o atmsofera în care se înțelege om cu om prin casă.

Funcționalitate

JBL-Horizon (10)

Boxă de tip all-in-one: radio pe frecvențe FM și AM, lampă ambientală, 2 x USB 2.0 pentru încărcarea unui telefon, tabletă, orice alt gadget și bineînțeles, boxă cu conectivitate bluetooth, dar și clasic pe jack de 3.5 mm.

Pe partea de conectivitate, în partea superioară dați de buton cauciucat de dimensiuni considerabile pentru activarea funcțiilor Snooze și pentru lumină, reglarea volumului cu controale separate. În spațiul cuprins între lumina ambientală și controalele menționate se află un alt set de butoane: Alarmă 1 și 2, navigare printre melodii + buton de pauză, radio FM, activare bluetooth, modul noapte, toate încastrate adânc în carcasa lui JBL Horizon.

În lateral găsiți 2 x USB 2.0, cumva mai spre bază. Aici poți reîncărca unul sau două telefoane, tablete etc. Este util mai ales dacă le încarci peste noapte, le ai și în proximitate. Plus că astfel crește polivalența boxei JBL, oferind un feature util.

La bază dați de lăcașul jackului dedicat pentru încărcare pentru 2 x jack de 3.5 mm (AUX IN și Radio FM). Produsul are și o baterie precum cele de ceas, rotundă, presupun că prin intermediul său reușește a stoca ora și alarmele.

Preț

JBL Horizon – 549 lei pe Harman-Audio.ro.

Concluzii

JBL-Horizon (16)

Repet, lui JBL Horizon nu-i lipsește decât un acumulator integrat, unul care ar fi adus și mai multă polivalență. De aceea, boxa rămâne cumva legată de apartament, casă. Funcțiile sale principale fiind de ceas, speaker, radio FM și lumină ambientală. Merge și în bucătărie, pentru partea de radio, ceas, asculți ce muzică dorești la o calitate ridicată.

PRO

  • design plăcut, atenție la detalii;
  • toate funcțiile sale sunt ușor de accesat și reglat;
  • sound puternic, imersiv, mă raportez la dimensiunile sale;
  • polivalență dață de funcțiile pe care le îndeplinește (încărcător de telefon / tabletă, ceas etc);

CONTRA

  • faptul că este legată cumva de priză, fără o baterie de dimensiuni mai mari care să-i ofere autonomie.

Galerie de imagini cu JBL Horizon:

Categorii: audioreviews

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.