Boxă portabilă Divoom Voombox Travel – review

07/01/2015

La sfârșit de an 2014 am primit pentru review un produs pe care mi-a făcut reală plăcere să-l testez. Mobiledirect.ro ne-a trimis o boxă portabilă rezistentă la șocuri și stropi de apă. Divoom Voombox Travel are conexiune bluetooth pentru a reda muzica favorită de pe dispozitive ce beneficiază de acest standard. Poate fi legată la sursa de sunet și prin jack de 3.5 mm.

Oricum, mai multe detalii despre Divoom Voombox Travel în rândurile ce urmează. Aș vrea totuși să punctez că nu știam mare lucru despre shop-ul mobiledirect.ro. Aceștia sunt prezenți și cu magazine fizice, unul dintre ele aflându-se într-un mare centru comercial din Pitești, pe care îl frecventez pentru cumpărături. Abia după ce am primit acest produs la test am aruncat o privire mai atentă spre ei. Vă sugerez să faceți și voi asta măcar în magazinul virtual, dacă aveți nevoie de aproape orice fel de accesorii pentru smartphone sau tabletă.

Destul cu introducerea, câteva din detaliile tehnice legată de boxa sosită la recenzie.

Principalele specificații pentru Divoom Voombox Travel:

Divoom Voombox Travel

Design

Divoom Voombox Travel

Divoom Voombox Travel vine într-o cutie din plastic rigid, transparent. Alături de boxa propriu-zisă, am mai găsit și un cablu ce la un capăt are port micro USB, iar la celălalt se desparte într-un jack de 3.5 mm și un port USB 2.0. Tot în pachet mai este și un mic manual de utilizare.

Ca aspect, Divoom Voombox Travel se prezintă simplu, având o formă rotundă ce inspiră robustețe. De fapt, acesta este și scopul acestei boxe portabile: să fie rezistentă. Alături de construcția din metal și banda de cauciuc de pe margine, principalul obiectiv pare atins. Cu șuruburi la vedere și un inel pentru prindere de asemenea din metal, Divoom Voombox Travel lasă o impresie foarte bună.

Privită de sus, vedem denumirea producătorului în partea superioară, deasupra acesteia este inelul de metal bine ancorat, iar în partea de jos abia se observă un mic LED. Când se aprinde, acesta nu mai este la fel de greu de observat.

Toată marginea boxei este îmbrăcată într-un cauciuc destul de dur la atingere. În partea de jos este mufa microUSB, acoperită foarte bine de o bucată de cauciuc, pentru a fi protejată de praf și apă. În partea de sus, pe dreapta sunt cele două taste pentru reglarea volumului, iar în stânga tasta power și cea prin care putem răspunde la un apel sau play la melodie. Între acestea două din urmă se află și microfonul.

Pe spatele boxei sunt scrise circular câteva informații și vedem trei piciorușe din cauciuc. Acestea asigură o aderență foarte bună și ridică puțin dispozitivul pentru o mai bună distribuție a sunetului, prin partea din față.

La sfârșitul acestui capitol, o să concluzionez astfel: Divoom Voombox Travel se prezintă foarte bine atât ca materiale folosite, cât și la finisări. O construcție foarte solidă ce permite un standard ridicat al protecției la șocuri și prin care se reușește și atingerea standardului IPX44 pentru rezistența la apă.

Sunet

Divoom Voombox Travel

Ei bine, trecem la cel de-al doilea capitol, care pentru produsul de față este și cel mai important. Pe scurt, Divoom Voombox Travel se prezintă excelent! Nu, nu este un produs high-end, dar pentru puțin peste 100 de lei, nu cred că ai cum să-i ceri mai mult decât ceea ce știe să facă.

Analizând dimensiunile sale vă spun sincer că nu mă așteptam la un bass atât de profund. Pur și simplu te uiți cât este de mică această boxă și nu-ți vine să crezi cum poate reda frecvențele joase. Cei ce ascultă muzică în care predomină bass-ul vor fi deosebit de încântați de Divoom Voombox Travel.

Nu numai frecvențele joase sunt bine redate, ci și cele medii. O mică problemă ar fi la înalte, dar nu atât cât să atenueze impresia generală bună. Repet, nu este un sunet excepțional, dar pentru categoria din care face parte și pentru prețul cerut, este mai mult decât suficient.

Intensitatea volumului este alt aspect la care Divoom Voombox Travel punctează pozitiv. Vă spun așa: pentru o cameră mică sau chiar medie, volumul maxim este suficient. De fapt, câteodată pare chiar prea puternic pentru un mic dormitor.

Mai adaug că la volum maxim, când redă o piesă cu mult bass, boxa începe să se deplaseze atunci când este așezată pe o suprafață orizontală. Mai bine o agăți cu inelul din dotare dacă dorești să asculți muzică la maxim, altfel o vei găsi pe jos. Dar nici măcar asta nu e o problemă, pentru că, nu-i așa, rezistă la șocuri.

Totuși, Divoom Voombox Travel se recomandă ca o boxă de exterior, iar aici este cu dus și întors. Pentru mine este suficient, dar dacă vrei să faci o mică petrecere în aer liber, nu va face față. Depinde ce așteptări îți faci. În funcție de ele poți fi satisfăcut sau dezamăgit.

Ca și concluzie, pentru banii plătiți pentru Divoom Voombox Travel primești un sunet foarte corect, chiar mult mai bun decât te-ai aștepta.

Conectivitate

Divoom Voombox Travel

Aici nu sunt multe de povestit. Avem Bluetooth 4.0 (dar sunt acceptate și dispozitivele ce au versiunea 3.0 sau 2.0) și port micro USB. Acesta din urmă poate fi folosit pentru a încărca bateria sau pentru a conecta boxa la o sursă de sunet cu ieșire pe jack de 3.5 mm.

Cum v-am spus la început, cablul micro USB se desparte într-un jack de 3.5 mm și o mufă USB 2.0. Conectate ambele la un laptop, de exemplu, muzica va fi redată prin fir și în același timp bateria se va încărca.

Nu am avut niciun fel de probleme cu elementele de conectivitate. În spațiu deschis conexiunea bluetooth se menține stabilă până la un maxim de 10 metri. Obstrucționată de anumite elemente, poate scădea drastic.

Folosind Divoom Voombox Travel pe post de hand-free, microfonul se dovedește suficient de puternic până la o distanță de unul, maxim doi metri. Mai departe de atât va trebui să ridici tonul destul de mult.

Autonomie

Divoom Voombox Travel

Integrând un acumulator de 550 mAh, Divoom Voombox Travel dovedește o autonomie rezonabilă. Producătorul afirmă că durata de viață a bateriei poate ajunge până la 6 ore. Nu este foarte departe de adevăr.

Scenariul în care am testat autonomia: o treime din timp am folosit conexiunea fără fir, iar în rest pe cea prin cablu; volum a fost setat aproape tot timpul la aproximativ 50% din capacitate cu mici perioade de volum maxim. În acest context Divoom Voombox Travel a reușit să se apropie de 4 ore și jumătate de autonomie.

Probabil că la intensitate maximă și doar prin bluetooth, autonomia va scădea drastic, dar cu toate acestea nu mi s-a părut că acest capitol ar fi unul slab.

Preț

Divoom Voombox Travel – 119.99 lei pe mobiledirect.ro, cu transport gratuit.

Concluzii

Divoom Voombox Travel

În final ce pot să spun? Sincer nu mă așteptam la un produs atât de bun de la un producător de care nici nu auzisem până de curând. Eu dețin o boxă portabilă de la Huawei, dar nici nu există termeni de comparație între ea și Divoom Voombox Travel.

Având în vedere sunetul oferit, rezistența la șocuri și standardul IPX44 pentru contactul cu apa plus o autonomie suficientă din punctul meu de vedere, Divoom Voombox Travel este o propunere clar de luat în seamă. Mai ales pentru puțin peste 100 de lei.

La final trebuie să trec punctele PRO și CONTRA, cu mențiunea că la cele negative am trecut ceva doar ca să nu se creadă că avem de-a face cu un produs perfect.

PRO

– design, materiale și finisare foarte bune;

– sunet excelent raportat la dimensiunile și prețul boxei;

– rezistentă la șocuri și la stropii de apă.

CONTRA

– greutate puțin cam mare pentru o boxă portabilă.

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.