Recomandari

În ultimă lună am avut ocazia să testez boxele Genius SW-G2.1 1250. În spatele acestui cod / nume se află 2 boxe + subwoofer + controller gândite de Genius pentru cei pasionați de gaming și de un sound de calitate.

Din portofoliul de periferice Genius de-a lungul ultimelor luni am testat câteva produse care s-au dovedit a fi de calitate precum mouse-ul de gaming Genius DeathTaker, tastatura Genius Imperator, boxe portabile Genius SP-I250G. Toate trei fac parte din seria GX Gaming optimizată pentru cei pasionați de jocuri și nu numai.

Să trecem în revistă care ar fi câteva dintre elementele ce definesc Genius SW-G2.1 1250:

– 38 watts;
– subwoofer de 20 watts;
– 2 x sateliți a câte 9 watts;
– S/N ratio: 90db;
– subwoofer: 5.25 inch 8 ohm;
– sateliți: 2 x 3 inch 4 ohm;

Dimensiunile sunt:

– subwoofer – 230x215x237.5 mm;
– sateliți – 112x140x99 mm;
– controller – 60x170x154 mm.

În pachet dați de: 2 boxe, subwoofer, controller, jack de tip 3.5 mm – RCA, cablu cu jack de 3.5 mm în ambele capete, manual de instrucțiuni în limba română.

Preț – 209 lei pe eMAG.ro.
Design

Avem un micuț sistem audio de tip 2.1 + controller dedicat. Culorile alese de Genius sunt negru și roșu. Subwooferul a fost făcut negru în totalitate, un negru mat. Carcasa dă impresia de rezistență în timp. Cele două boxe de 9 W RMS sunt lucioase în partea frontală, un negru ceva mai mat în rest, speaker-ul pe roșu lucios. Acestea adună praful destul de rapid. Controllerul dă bine în peisaj, partea frontală cu un negru lucios și în rest dați de același plastic rigid în spate.

Sistemul Genius dă bine, nu uitați că este comercializat la 209 lei, un best buy veritabil în opinia mea. Au integrat un design drăguț, tineresc. Nu-mi plac părțile lucioase pentru că adună praful în timp, dar altfel poate că ar fi fost prea fade.

Utilizare

Cele două boxe se conectează la controller, subwooferul la fel. Mufele RCA sunt clar definite pe spatele controllerului. Acesta din urmă se pune în priză și un jack de 3.5 mm iese din el către sursa audio: smartphone, tabletă, mp3 player, PC, orice device cu jack de 3.5 mm.

PC-ul recunoaște automat, se pot face tot felul de setări. Puteți testa sunetul stereo, un surround 2.1, destul de interesant în această gamă. Controllerul reglează atât volumul propriu-zis cât și nivelul bass-ului.

Sunet

Aș zice că este prea puternic pentru un apartament de bloc și asta dacă ții cont de cei care locuiesc în jurul tău. Sound-ul oferit de Genius SW-G2.1 1250 place, a fost o supriză plăcută. Știam din review-urile puse pe diverse magazine online de către cei care l-au cumpărat că impresionează pozitiv.

Totuși, subwooferul dat la cel mai înalt nivel vibrează puternic și distorsionează soundul. Recomand să nu fie utilizat la maxim. Boxele se descurcă decent.

Cert este că avem un sound bun, numai să nu fie volumul dat la puterea sa maximă. Cel mai mult m-au impresiomat boxele Genius în jocuri. Acolo punctează bine la fidelitate, redarea a diferite efecte, volum.

Concluzii

Le recomand și să vedem care ar fi punctele pro și contra:

PRO:
– design plăcut, simplu și dă impresia de rezistență în timp și la o utilizare de lungă durată;
– sound destul de puternic, poți da o mini-petrecere într-un apartament;
– controller distinct cu reglare de volum și bass;
– numeroase posibilități de conectare;
– preț foarte bun în raport cu ceea ce oferă.

CONTRA:
– suprafețe lucioase care adună praful;
– subwooferul la maxim nu mai redă sunetul în mod fidel, vibrează destul de puternic.

Concurs:

Punem ca premiu acest set de boxe de la Genius pe care le-am testat în ultimele săptămâni. M-am gândit destul de mult dacă să fie un concurs jurizat sau unul cu tragere la sorți. Am optat pentru a doua variantă.

Care ar fi condițiile de participare:

– să parcurgeți review-urile produselor Genius de pe Gadget.ro;
– să alegeți unul dintre perifericele care v-au plăcut, îl menționați în comentariu și mai ales de ce credeți că acel device vi s-ar potrivi.

V-aș ruga să comentați de pe o adresă de mail validă.
Durata concursului: 26 decembrie – 3 ianuarie 2013.

Concursul s-a încheiat. Vor fi luate în considerare comentariile de până la ora 00.00. Extragerea se va face cu ajutorul Random.org. Câștigătorul va fi anunțat aici cât și pe paginile de facebook și twitter ale Gadget.ro. 

Câștigător este Rusu Corneliu cu numărul 36. Urmează și clipul aflat în procesare pe YouTube. Voi încerca să iau legătura cu el și dacă până luni la 12.00 nu primesc un răspuns voi face o altă tragere la sorți. Vă mulțumesc de participare și vă invit la alte concursuri de pe Gadget.ro.