Software

Ne întrebam mereu când îşi va dovedi utilitatea NFC-ul la cumpărături şi în România şi iată că de câteva săptămâni avem şi răspunsul: BT Pay. La începutul acestui an Banca Transilvania a lansat primul şi singurul wallet bancar din ţara noastră.

BT Pay este portofelul digital pe care îl aşteptam de ceva timp (Apple Pay, Samsung Pay şi restul sunt încă pe drum). Acesta oferă multiple întrebuinţări precum:

  • Plăţi în ţară şi în străinătate prin apropierea smartphone-ului de terminalele contactless ale comercianţilor;
  • Transfer de bani între cardurile proprii şi către alte persoane care au card BT;
  • Consultarea detaliilor despre tranzacţiile realizate cu cardul BT, soldul şi sumele lunare de plată + punctele STAR acumulate în cazul cardurilor de credit;
  • Accesarea ofertelor băncii şi campaniilor partenerilor BT din programul STAR.

Aplicaţia BT Pay este disponibilă atât în Google Play Store, cât şi în App Store. Pentru sistemul de operare Android, aplicaţia funcţionează cu orice smartphone ce dispune de funcţia NFC. Pentru iOS situaţia este puţin mai dificilă. Structura acestui sistem de operare nu permite accesul NFC pentru terţe aplicaţii, de aceea pentru a utiliza aplicaţia ai nevoie de stickerul BT Pay pe care îl poţi lipi pe spatele telefonului.

În platforma BT Pay mai sunt prinse şi alte două gadget-uri interesante ce permit plata contactless:

  • ceasul de plată (poţi alege dintre 3 modele ale producătorului elveţian Mondaine);
  • brăţara de plată (este o brăţară pe post de card bancar).

Presupun că nu are rost să menţionez că pentru a beneficia de toate aceste servicii trebuie să aveţi cont şi card la Banca Transilvania. Toate detaliile despre BT Pay le puteţi găsi aici.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.