Software

În toamna anului trecut Metrorex şi BCR anunţau demararea unui proiect pilot de plată contactless la turnicheţi în 9 staţii de metrou: Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 și 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Tineretului și Grozăvești.

La aproape 4 luni distanţă cele două companii au anunţat implementarea noului serviciu în toate cele 43 de staţii de metrou. „Suntem bucuroşi că am reuşit să finalizăm acest proiect în mai puţin de un an de implementare, care a inclus şi o fază de testare în regim-pilot. În doar patru luni, am constatat că există un uriaş apetit din partea călătorilor la metrou pentru acest sistem de plată, aşa cum estimam de altfel. Am reuşit să atingem un volum mediu de 2.000 de tranzacţii pe zi cu doar 9 staţii disponibile în sistem de plată contactless, prin urmare ne aşteptăm la creşteri substanţiale odată cu extinderea acestuia.“, a transmis Ciprian Nicolae, manager de proiect la BCR.

Preţul unei călătorii cu metroul este de 2.5 lei şi nu presupune alte comisioane suplimentare. Dacă se doreşte achitarea mai multor intrări, începând cu a doua tranzacţie se apasă tasta + de pe ecranul turnichetului şi apoi se apropie din nou cardul / telefonul / ceasul.

Acest proiect reprezintă o mică parte dintr-un proiect general de modernizare a staţiilor de metrou, unul ce costă 39 milioane euro cu 85% din sumă acoperită de Uniunea Europeană.

Sursa: zf.ro

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.