Huawei este cunoscut și pentru faptul că face parte parte din rândul producătorilor de telefoane mobile ce dezvoltă de la procesor și până la interfața sistemului de operare (lista scurtă mai este formată din Apple și Samsung).

Procesoarele din seria Kirin au evoluat de-a lungul timpului și aș spune că au recuperat distanța față de vârfurile de gamă din seria Snapdragon a Qualcomm sau Exynos de la Samsung.

Ambițiile Huawei sunt și mai mari, iar prin China a început să se vorbească de un nou pas pregătit de către gigantul chinez pe segmentul tech. Ar avea în pregătire PC-uri cu procesoare din seria Kunpeng dezvoltate intern și Harmony OS 2.0 în poziția de sistem de operare. În 2019 a fost publicată un traseu pentru Harmony OS, iar iterația 2.0 ar trebui să debuteze în 2020 pe PC-uri, automobile și brățări inteligente.

Mi se pare o mișcare interesantă în contextul în care pe PC-uri au primit acceptul de a lucra cu Microsoft în continuare, iar sistemul de operare dezvoltat de către compania americană îl regăsiți preinstalat pe laptopurile Huawei (unele dintre ele vândute și pe plan local). O astfel de înțelegere în ce privește colaborarea cu Google, ar fi de-a dreptul excelentă și ca să folosesc un jargon, aur curat.

Presupun că dacă vor lansa laptopurile cu procesor Kunpeng și Harmony OS vor începe în primul rând cu China și o lansare globală peste câțiva ani sau cine știe, vom afla toate detaliile în anul curent (dacă informațiile publicate la sursă se dovedesc a fi adevărate).

Categorii: hardwarehuawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.