Mai sunt luni bune până la lansarea seriei iPhone 14 și deja sunt avansate zvonuri cu privire la seria iPhone 15 ce va fi anunțată în 2023. GSMarena și alte site-uri tech internaționale au preluat ca sursă un blog din Brazilia.

Seria iPhone 15 Pro din 2023 ar renunța la slotul pentru nanoSIM și s-ar baza exclusiv pe tehnologie eSIM, ar avea suport pentru două eSIM-uri (așa vor putea fi accesate servicii din rețele distincte de telefonie mobilă).

Apple a declarat de ceva timp că este în căutarea de soluții spre a renunța complet la orice port sau buton. Eliminarea slotului pentru nanoSIM s-ar situa în această direcție. Totuși, ar putea fi lansat și iPhone 15 Pro cu nanoSIM, în țările ce nu dispun de tehnologia eSIM. Între timp, bănuiesc că din ce în ce mai mulți operatori vor oferi opțiunea de eSIM.

Dacă Apple merge în această direcție și se dovedește un succes, s-ar putea să vedem o mișcare similară și din partea concurenței Android.

Suntem la bursa zvonurilor și informația prezentată mai sus trebuie tratată cu scepticism. Sincer, mă așteptam ca eSIM-ul să fie generalizat de câțiva ani, în contextul în care tehnologia este în piață de o bună perioadă de timp.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.