Diverse

Vorbim mai degrabă de o ipoteză a celor de la Reuters, însă chiar şi aşa mie îmi este destul de greu să cred că se va şi materializa.

Conform Reuters, în contextul în care tranzacţia Microsoft – Activision Blizzard are toate şansele să pice din cauza reglementărilor antitrust, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, se gândeşte la modul cel mai serios să cumpere Netflix în 2023.

Se pare că Microsoft ar vrea să intre în piaţa de streaming şi cum să o iei de la zero este imposibil, o achiziţie este cea mai probabilă variantă. Netflix este numele vehiculat şi pentru că între cele două companii există deja o colaborare destul de serioasă.

Noul abonament cu reclame Netflix este dezvoltat împreună cu Microsoft, gigantul american ocupându-se de tot ce înseamnă implementare, gestionare şi vânzare de reclame în noul format prin Microsoft Ads. De asemenea, Brad Smith, preşedintele Microsoft, este şi membru în comitetul de conducere Netflix.

Din punctul meu de vedere o astfel de achiziţie ar avea două mari probleme: suma de trazacţionare care va fi uriaşă (se vehiculează 190 de miliarde de dolari) şi opoziţia celorlalte nume din industrie (Disney, Warner Bros., Apple etc.) care vor face tot ce pot pentru a stopa eventuala achiziţie.

Ce părere aveţi ? Va avea curaj Microsoft să cumpere Netflix sau este un simplu foc de paie ?