Telefoane Mobile

OnePlus se pregătește să revină în segmentul smartphone-urilor mid-range, iar la bursa zvonurilor se discută de ceva timp de OnePlus Z.

Pe un forum din India a fost pusă o întrebare către comunitate. Erau întrebați dacă ar fi interesați de o anumită combinație de specificații (PayBack este un program de recompensare pentru utilizatori de carduri de credit și debit, acumulează puncte în funcție de comenzile efectuate. Realizează și diverse sondaje pe parteea de marketing etc).

Trebuie să atrag atenția că sunteți în secțiunea de zvonuri, iar informațiile de aici nu sunt confirmate oficial, dar sunt preluate de site-urile și blogurile tech internaționale.

Ce specificații ar putea fi implementate în OnePlus Z / OnePlus 8 Lite?

  • display Super AMOLED de 6.55 inch cu rata de refresh la 90Hz;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 765 cu conectivitate 5G, 6 GB RAM și 128 GB stocare;
  • 64 + 16 + 2 Megapixeli pentru camera principală și 16 Megapixeli pentru camera frontală;
  • baterie de 4300 mAh cu încărcare la 30W.

Preț de aprox. 330 dolari (steluța din titlu se referă la țara în care prețul respectiv ar putea fi atins – India). Probabil, în Europa va fi în jurul a 350 – 400 euro (în cel mai bun caz, aprox. 1700 – 2000 lei).

OnePlus nu a specificat data de lansare pentru OnePlus Z, dar așteptările sunt legate de vara lui 2020. Au un eveniment programat în India pe 2 iulie, legat de lansarea unui OnePlus TV pentru piața din India. Cine știe, poate vor veni la pachet și cu OnePlus Z.

La 350 – 400 euro cred că s-ar putea să aibă ceva succes și în România. L-aș recomanda pentru cei interesați de un sistem de operare fluent, suport software etc. Ar fi un concurent puternic pentru OPPO Reno 3 Pro 5G. Problema este că nu cred că-l vor aduce aici ci mai degrabă pe la 2500 lei – 2800 lei, iar în segmentul respectiv deja concurența este mult mai puternică.

Dacă ar reuși să-l aducă la 1400 – 1500 lei și în Europa, avem la orizont un hit comercial (doar că OnePlus a renunțat de o bună perioadă de timp să iasă în față cu produse de tip best-buy).

Sursa: XDA-Developers.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.