În martie 2020 a fost făcut un anunț de către Samsung Display prin care se anunța că până la sfârșitul lui 2020 vor ieși din piața de LCD-uri.

Pandemia de Covid-19 a făcut ca prețurile ecranelor de tip LCD să crească, iar Samsung și-a revizuit poziția. Producția de LCD-uri a mers mai departe, inițial până în martie 2021, iar acum potrivit unei surse din Coreea de Sud au extins perioada până la sfârșitul lui 2022.

Samsung Electronics a cerut Samsung Display să mențină producția. În speranța că așa vor avea un atu în plus pe partea de negociere cu BOE și CSOT (companiile chinezești ce activează în domeniu). Se spune că au apelat și la LG Display.

De fapt, mi se pare o decizie cât se poate de simplă.

Prețurile au crescut, iar pentru Samsung este mai ieftin să-și producă panelurile LCD. Dacă ar fi 100% legați de BOE și CSOT s-ar alege cu costuri mai mari ce s-ar regăsi și în produsul final. Când LCD-urile se vor ieftini din nou, gigantul sud-coreean s-ar putea să-și revizuiască poziția.

Sursa: Sammobile.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.