Smartphone

Un alt producător activ în această primă parte a anului 2018 a fost Xiaomi. Compania chineză a anunţat o serie de telefoane interesante (Xiaomi Redmi Note 5, Redmi Note 5 Pro, Mi Mix 2s şi Black Shark) şi se pregăteşte să lanseze altele noi. Chiar dacă cel mai aşteptat device rămâne Xiaomi Mi7, nici segmentul entry-level nu este de uitat, cele mai noi surse oferind primele detalii pentru un posibil Xiaomi Redmi 6A.

Un smartphone cunoscut sub numele de cod Xiaomi Cereus a apărut în rapoartele testului de benchmark GeekBench, iar primele detalii ne duc cu gândul la viitorul Xiaomi Redmi 6A:

  • procesor octa-core MediaTek MT6765 tactat la 2.0 GHz;
  • 3 GB RAM;
  • Android 8.1 Oreo cu interfaţa MIUI 9.

Chiar dacă sunt simple speculaţii, un Xiaomi Redmi 6A cu acest procesor fabricat pe o tehnologie de 12 nm ar fi un pas uriaş comparativ cu generaţia anterioară (Xiaomi Redmi 5A utilizează Qualcomm Snapdragon 425 fabricat pe tehnologie de 28 nm), atât din punct de vedere al consumului de energie, cât şi la capitolul putere de procesare.

Xiaomi oferă un raport calitate-preţ excelent în zona smartphone-urilor de buget, iar modelul de mai sus la 100 de dolari ar fi o adevărată lovitură pentru restul pieţei.

Sursa: gizchina.com

Categorii: xiaomi

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.