ZVON: YouTube va oferi streaming pentru posturi TV in 2017 Diverse

De câteva zile mediul online a fost asaltat de un zvon ce spune că YouTube va lansa în 2017 un serviciu de streaming pentru posturi TV numit Unplugged. Zvonul a fost făcut public într-un articol Bloomberg în urmă cu 3 zile și oferă multe detalii obținute de la persoane ce doresc să rămână anonime datorită caracterului privat în care acest proiect se află.

Tehnologia IPTV nu este una nouă aceasta existând de mulți ani, folosită chiar și de furnizorii locali precum UPC și RCS-RDS ce oferă posibilitatea vizionării posturilor TV incluse în grila abonamentului pe PC sau terminalele mobile.

Aceleași surse menționează că YouTube plănuiește un astfel de serviciu încă din anul 2012 și că platforma online a fost deja actualizată pentru a-l suporta. Acest proiect a fost grăbit în ultima perioadă datorită presiunii din partea concurenței reprezentată de nume mari precum Sony sau Dish ce deja oferă servicii de streaming similare.

Zvonul spune că YouTube poartă deja discuții cu mai marii furnizori media din SUA, precum Comcast, Twenty-First Century Fox sau CBS și că acestea nu au ajuns încă la un acord. Alte detalii legate de acest serviciu țin de prețul abonamentului ce menționează cifra de $35 pentru fiecare lună de acces.

Deși nu văd un real avantaj al acestui serviciu pentru noi, utilizatorii, ce avem la dispoziție deja servicii asemănătoare chiar și la prețuri mai mici, punctul unde cred că YouTube va face diferența este în compatibilitatea platformei cu majroitatea dispozitivelor existente. Putem găsi și accesa YouTube de pe aproape orice device conectat la internet și mă aștept ca serviciul Unplugged să profite la maxim de această calitate.

Așa cum am menționat și în primul paragraf acest serviciu va fi lansat cel mai probabil în anul 2017 și mai mult ca sigur la început accesul va fi limitat utilizatorilor din Statele Unite ale Americii. Mă gândesc că o variantă internațională va fi disponibilă la cel puțin un an diferență de această dată.

Ce părere ai despre planurile giantului Google a de intra pe piața de servicii TV? Ai renunța la serviciile furnizrilor locali în favoarea lui YouTube Unplugged?

Sursă: bloomberg.com

Categorii: diversegoogle
Tag-uri: tvyoutube
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.