Diverse

Surprinzător sau nu, nici o ţară dezvoltată precum Germania nu are majoritatea reţelei feroviare electrificată. În acest moment Germania are peste 13.000 de kilometri de căi ferate neelectrificate, adică aproximativ 40% din întreaga sa reţea. Pentru a scăpa de locomotivele diesel puternic poluante, Deutsche Bahn (Căile ferate germane) se gândesc ca în următorii ani să treacă la locomotive alimentate cu hidrogen.

Deutsche Bahn şi compania Siemens au anunţat într-un comunicat oficial că în 2024 vor testa primul tren alimentat cu hidrogen. Testul va avea loc în sud-vestul landului Baden-Wurttemberg, iar trenul va asigura legăturile regionale între orașele Tubingen, Horb și Pforzheim timp de un an.

Trenul va fi construit de Siemens şi va avea o autonomie de deplasare de 600 de kilometri, iar hidrogenul folosit pentru a alimenta trenul Siemens va fi obținut cu ajutorul unui motor ecologic.

„O revoluţie prietenoasă cu mediul a transportului este posibilă.”, a declarat Sabina Jeschke, reprezentanta departamentului pentru digitalizare şi tehnologie din consiliul de administraţie al Deutsche Bahn.

Alături de acest tren cu hidrogen, Deutsche Bahn se mai gândeşte să testeze în viitor şi trenuri hibrid diesel-baterie, trenuri alimentate doar cu baterii sau să schimbe combustibilul cu unul eco realizat din combustibil reciclat.

Sursa: profit.ro