Diverse

Richard Lutz, CEO-ul Deutsche Bahn (Căile Ferate Germane), a declarat că în această perioadă compania pe care o conduce realizează teste pentru un nou sistem de plată al biletelor care să înlocuiască sistemul actual tradiţional (indiferent dacă ne referim la plata fizică la ghişeu a biletelor sau online).

Vorbim de o nouă generaţie de sisteme digitale prin care fiecare tren va putea fi capabil să calculeze singur pentru fiecare pasager cât are de plătit pentru călătoria sa. Pasagerul va fi înregistrat automat la urcare şi la coborâre prin intermediul smartphone-ului, iar în funcţie de distanţa parcursă şi de clasa aleasă, sistemul digital existent în tren va calcula cât are de plătit şi îi va notifica acest lucru în vederea efectuării plăţii (sau îi va retrage automat dintr-un cont bancar setat iniţial).

Noua tehnologie se află încă într-un stadiu incipient şi vor mai trece câţiva ani până când va putea fi implementată la scară largă. În teorie acest sistem digital de taxare sună foarte comod pentru pasageri, însă în practică pare mult prea simplist ca să nu fie fraudat sau hackuit (a se vedea ultimele incidente). Sunt sigur însă că Deutsche Bahn va găsi un răspuns pentru fiecare provocare nou apărută, mai ales că Germania are una dintre cele mai complexe reţele de supraveghere video în gări (zeci de mii de camere video în toată ţara, iar până la sfârşitul anului vor mai fi implementate alte 7000).

Între timp în România…

Sursa: hotnews.ro