Astăzi analizăm un produs cu adevărat de nișă, o cameră video special creată pentru mersul pe bicicletă. Poate că nu pare atât de deosebit acest produs, însă vorbim despre o cameră ce monitorizează ce se întâmplă în spatele bicicletei.

Faptul că încorporează în același timp și un far cu lumini roșii este binevenit și te scutește de atașarea în spatele bicicletei a altui dispozitiv pentru a îndeplini această funcție. 

Vom vedea pe parcurs cum se descurcă Cycliq Fly 6, mai întâi să parcurgem principalele caracteristici.

Specificații pentru Cycliq Fly 6:

Specificatii Cycliq Fly 6

Design

Cycliq Fly 6 (12)

Camera video a ajuns la noi în cutia de retail, în care mai găsim o sumedenie de accesorii. Avem câteva abțibilduri pe care le putem lipi pe bicicletă sau în orice alt loc, un cablu USB – microUSB, un card microSD clasa 10, un adaptor de la card microSD la SD și multe elemente de prindere. Sunt suficiente spre a putea fixa camera cât mai bine pe orice bicicletă. Toate accesoriile din cutie sunt foarte bine fixate și nu au nici cea mai mică șansă de a se deteriora în timpul transportului.

Fiindcă are dublu rol, de cameră ce supraveghează traficul din spate și de lumină posterioară, Cycliq Fly 6 are forma de far spate. Aș putea spune că este desenată spre a fi și aerodinamică.

Camera se montează pe bara ce susține șaua și are o formă ce se asigură că clipurile video vor fi surprinse la un unghi corect.

Cu o baterie de 2600 de mAh, Cycliq Fly 6 nu avea cum să fie prea ușoară, așa că cele 113 grame au măcar o primă explicație. Cea de-a doua ar fi că dispozitivul este foarte bine construit, extrem de solid, alcătuit numai din plastic tare și de calitate.

Pe părțile laterale sunt dispuse două butoane, iar sub cel de pe laterala din dreapta găsim slotul pentru card microSD și portul microUSB. Acestea sunt ascunse sub un capac de cauciuc, așa încât este asigurată o protecție la picăturile de apă. Ploaia se pare că nu deranjează cu nimic această cameră.

Cycliq Fly 6 este foarte solidă, arată ca un banal far de spate și se fixează pe orice cadru de bicicletă mulțumită accesoriilor diverse ce vin în pachet.

Utilizare și funcții

Cycliq Fly 6 (18)

Cycliq Fly 6 poate fi montată pe bicicletă direct din cutie. Asta dacă avem și suficientă baterie. Cardul microSD de 8 GB este deja introdus în slotul său și nu-ți rămâne decât să găsești curelușele și accesoriile potrivite pentru bicicleta ta.

După ce ai fixat camera, apeși butonul de pe laterala din stânga timp de câteva secunde (în jur de 3) și camera începe a înregistra. În același timp ledurile din jurul și de sub senzorul camerei încep să lumineze în culoarea roșie.

Sunt mai multe moduri în care ledurile se pot aprinde și chiar mai multe intensități luminoase. Prin apăsarea butonului de pe laterala din dreapta se trece prin toate modurile. Un led se aprinde succesiv în jurul senzorului camerei și propune o mișcare circulară în jurul acestuia. Alte 4 leduri sunt dispuse pe verticală sub cameră și se aprind în mai multe feluri.

Pentru a încărca bateria este nevoie să conectați camera la un port USB prin intermediul cablului din cutie.

Clipurile video sunt înregistrate automat de camera Cycliq Fly 6 în sistem buclă. Fiecare clip durează maximum 10 minute, iar când cardul de memorie este plin se șterge automat cel mai vechi clip, fiind înlocuit cu cel mai recent înregistrat.

Camera video

Cycliq Fly 6 (20)

Aici nu sunt prea multe de spus. Camera video Cycliq Fly 6 înregistrează doar în format HD 1280 x 720 pixeli cu o frecvență a cadrelor de 30 fps. Nu poți alege alt mod de înregistrare, cum de altfel nu ai posibilitatea nici de a capta poze.

Despre calitatea video nu o să vorbesc prea mult, aveți două exemple, unul de zi și altul de noapte din care puteți să vă formați singuri o opinie.

Clip video HD făcut ziua cu Cycliq Fly 6

Clip video HD făcut noaptea cu Cycliq Fly 6

Conectivitate

Cycliq Fly 6 (9)

Avem practic doar un port microUSB ca element de conectivitate pentru camera Cycliq Fly 6. Prin intermediul lui puteți accesa fișierele de cardul microSD și tot acesta permite în același timp încărcarea bateriei.

Slotul pentru card microSD de până la 32 GB este lângă portul microUSB, ambele acoperite de un capac din cauciuc ce previne infiltrarea apei în dispozitiv.

Autonomie

Cycliq Fly 6 (11)

Cycliq Fly 6 integrează o baterie de 2600 mAh. La ea nu avem acces, deci nu o putem înlocui la nevoie decât într-o unitate service.

Conform producătorului, un acumulator plin va garanta circa 6 ore de înregistrare continuă. Trebuie să recunosc că nu am testat această valoare. Vremea de afară și programul încărcat din ultimul timp nu mi-au permis prea multe ore pe bicicletă. Este adevărat că aș fi putut să las camera să filmeze pe birou, dar ar fi însemnat să o supraveghez aproape continuu, căci altfel nu aș fi știut exact când bateria s-a epuizat.

Așadar o să mergem pe mâna producătorului care anunță până la 6 ore de filmare continuă.

Preț

Cycliq Fly 6 – 599 de lei pe CamereDigitale.ro

Concluzii

Cycliq Fly 6 (13)

De la bun început v-am anunțat că vom vorbi despre un produs de nișă. Nu știu exact câți au nevoie de un astfel de gadget precum cel analizat azi, însă doritorii știu acum unde să caute.

Prețul nu este poate cel mai avantajos, însă nici prea multe opțiuni nu există dacă ai nevoie de o cameră de supraveghere a traficului din spatele bicicletei și nu vrei separat un alt dispozitiv de iluminat, adică un far posterior. Cycliq Fly 6 le încorporează pe amândouă și poate reprezenta o soluție pentru unii dintre voi.

Cele mai importante puncte pro sau contra ale camerei video Cycliq Fly 6:

PRO

  • construcție extrem de solidă;
  • multe accesorii direct în pachetul de bază, suficiente elemente de prindere, precum și card microSD clasa 10 cu adaptor la card SD;
  • baterie de 2600 mAh ce promite până la 6 ore de filmare continuă;
  • foarte simplu de montat și operat.

CONTRA

  • calitatea înregistrărilor putea fi mai bună;
  • preț ușor cam optimist, dar vorbim până la urmă de un produs de nișă cu puțini potențiali cumpărători.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.