Opinie

Articolul este clasat în categoria Opinie, de aici și titlul ce mi-am permis a fi puțin mai dur. Compania americană a anunțat cele două telefoane cu Android: Pixel și Pixel XL. 

De unde vine titlul pompos de mai sus? 

Simplu, trebuie doar să parcurgeți lista de prețuri.

Google Pixel de 32 GB – aprox. 700 euro;

Google Pixel de 128 GB – aprox. 800 euro;

Google Pixel XL de 32 GB – aprox. 830 euro;

Google Pixel XL de 128 GB – aprox. 940 euro.

Prețurile le-am luat de aici.

Da. Recunosc. Avem de-a face cu telefoane din categoria premium, deși designul l-aș considera discutabil. Din imaginile de presă nu le consider a arăta într-un mod cu adevărat atractiv, dar trec repede peste asta. Google Pixel de 32 GB ajunge la 700 euro, dar nici măcar nu livrează un display QHD pe 5 inch. Dacă zici că ești premium, păi atunci joacă în horă până la capăt. Nici măcar OIS pentru camera de 12.3 Megapixeli…

Totuși, linia Nexus venea cu telefoane de tip best-buy. Aici aș evidenția pe Samsung GALAXY Nexus, LG Nexus 4, LG Nexus 5 și 5X. Motorola Nexus 6 și Huawei Nexus 6P au venit cu prețuri ridicate, de aici și succesul redus. Înțeleg că acum nu s-a mai făcut niciun sacrificiu la capitolul hardware, dar să ai prețuri mai mari și față de liga A-list cu Android, doar pentru că sunt primele telefoane ce nu poartă marca producătorului…

Cred că Google a setat costurile sus spre a nu supăra pe Samsung & co. Să fie smartphone-uri cu adevărat nișate, adresate strict celor interesați de un Google Phone cu Android nativ. Altă explicație nu găsesc pentru costurile ce le consider exagerate. OnePlus 3 cu specificații din categoria high-end se situează la mai puțin de jumătate și față de cel mai ieftin Pixel.

Comparațiile cu iPhone-ul le-aș considera deplasate din start. De ce?

iPhone-ul a rămas singura alternativă reală la Android, la Pixel și Pixel XL sunt multiple opțiuni – multe din ele cu Android nemodificat, cu performanțe superioare la autonomie, design etc.

Categorii: opinie

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.