Apple a lansat noile iPhone-uri, iar interesul față de cele 4 modele l-aș considera mare. De aici și startul furat de către două magazine online (evoMAG și QuickMobile), dar și de site-uri tech ce vorbesc de preț și disponibilitate fără o informație exactă.

Ce a anunțat Apple pe 13 octombrie?

iPhone 12 cu debut la precomandă din 16 octombrie și livrare din stoc pe 23 octombrie. Primul val este format din Australia, China, Germania, Japonia, Marea Britanie și alte 30 de țări. Al doilea val începe pe 30 octombrie (India, Coreea de Sud și o suită de alte țări).

iPhone 12 Pro – idem. iPhone 12 și iPhone 12 Pro sunt primele modele disponibile, după fix același calendar.

iPhone 12 Mini și iPhone 12 Pro Max se lasă așteptate. Primul val de țări îl va găsi la precomandă din 6 noiembrie, iar cu livrare din 13 noiembrie. Nu s-a specificat nicio țară ce va face parte din prima linie etc.

Și acum răspunsul la întrebarea din titlu.

Orange, Vodafone, iStyle, eMAG etc nu au deschis precomenzi pentru iPhone în 16 octombrie. România NU face parte din primul val de țări în care ajung iPhone 12 și iPhone 12 Pro. Cel mai probabil, vom face parte din valul al doilea ce pornește în 30 octombrie.

La iPhone 12 Mini și iPhone 12 Pro Max cred că se va repeta scenariul. În sensul în care nu vom face parte din primul val și s-ar putea pe la sfârșit de noiembrie să ajungă și în România prin importul oficial.

Aș recomanda un plus de răbdare. Bineînțeles, dacă ajungeți în Germania sau alte țări în care iPhone-urile sunt aduse oficial = faceți comanda etc. Nu aș recomanda achiziția de la un retailer ce le aduce neoficial, pentru că sunt produse scumpe și riscați să aveți parte de o garanție doar cu numele. Lansarea târzie în România va face ca bișnița să prospere. Sacoșile pentru smartphone-uri au fost scoase de la naftalină.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.