Arhiva-Resurse

Canon a lansat noul vârf de gamă al seriei PIXMA Pro, modelul PIXMA PRO-1, prima imprimanta A3+ din lume care beneficiază de 12 cartuşe de cerneală. Cu un design inspirat de la seria EOS, stilatul model produce cea mai bună calitate pentru tipărituri color şi monocrom, fiind ideală pentru profesionişti şi fotografi avansaţi. Nivelul excepţional de productivitate o face ideală pentru utilizarea în studiouri şi expoziţii comerciale.

Sistem cu 12 cartuşe de cerneală pentru rezultate superbe

Sistemul unic cu 12 cartuşe extinde semnificativ gama de culori reproduse şi dispune de noul Chroma Optimizer pentru un negru intens şi strălucire uniformă. Cele cinci cartuşe de negru produc tipărituri monocrom la calitate profesională cu detalii excelente în zonele de umbră, dar şi o gradare fină a tonurilor de negru. Noua generaţie de cartuşe cu pigment LUCIA a fost utilizată pentru a oferi imaginilor o consistenţă impresionantă.

Tipărituri color şi monocrom la calitate excepţională

PIXMA PRO-1 suportă imagini la rezoluţie 1200ppi (dublu în comparaţie cu generaţia precedentă de imprimante PIXMA Pro) pentru a reproduce cât mai fidel calitatea fotografiilor realizate cu o camera foto profesională şi a imprima imagini la rezoluţii de până la 4800x2400dpi. Noul sistem Optimum Image Generating system (OIG) analizează fotografiile şi calculează cu exactitate combinaţia şi cantităţile de culori pentru fiecare picătură aşezată pe suportul foto de către capul de imprimare Canon FINE cu 12,288 duze.

Sistemul OIG îmbunătăţeşte gradul de reproducere al culorilor, gradaţiile naturale şi gradul de strălucire în fiecare mod de imprimare şi tip de hârtie, pentru o calitate atât de realista încât veţi fi atraşi în peisaj. Gradaţiile fine ale culorilor sunt posibile mulţumită capabilităţii de imprimare 16-bit pe canal. Noul PIXMA PRO-1 dispune de trei moduri de culoare, inclusiv noul mod Photo Colour ce reproduce tonuri vii de albastru şi verde.  Modul Linear Tone reproduce culori cu tonuri liniare, în timp ce modul ICC Profiles permite utilizatorilor să foloseasca profile de culori pentru anumite tipuri de hârtie sau să-şi creeze propriile profile.

Productivitate la nivel comercial

PIXMA PRO-1 poate imprima o imagine la calitate de galerie în aproximativ 2 minute şi 55 secunde ¹, cu mult mai puţin în comparaţie cu cele 7 minute şi 55 secunde² ale modelului PIXMA Pro9500 MkII. Cartuşul de cerneală de 2,5 ori mai mare decât cel mai apropiat model asigură perioade de utilizare mai mari, fără întreruperi dese ale proceselor de imprimare. Panourile frontale permit un acces uşor la cartuşe şi, pentru o eficienţă ridicată, tava din spate poate fi încărcată cu până la 20 coli de hărtie foto, în timp ce tava de alimentare manuală acceptă hârtie foto cu o lăţime de 356mm şi greutăţe mai mari.

Pentru tipărituri vandabile, sistemul de control în timp real al volumului de cerneală utilizat stabilizeaza culorile şi densitatea cernelurilor, asigurând consistenţă pe toate tipăriturile. Fiabilitatea într-un mediu comercial este asigurată prin utilizarea de funcţii disponibile în mod normal pe imprimantele profesionale de format mare, inclusiv un ventilator cu sistem de circulare a aerului şi un sistem tubular de alimentare cu cerneală. Interfaţa de reţea Ethernet asigură o conectare rapidă şi uşoara către alţi utilizatori din reţea.

Flux de lucru simplificat şi control profesional al culorilor

PIXMA PRO-1 este livrată cu un pachet software Easy-PhotoPrint Pro care simplifică operaţiile de configurare şi oferă suport pentru imprimarea la volume mari. Suportul a fost extins pentru toată suita de aplicaţii Adobe Photoshop® dar şi pentru pachetul software Canon Digital Photo Professional. Imprimanta poate selecta automat profilul ICC corespunzator tipului de hartie Canon folosit, în timp ce un set extins de profile ICC este disponibil pentru hărtii speciale ale altor producători.

Suita Colour Management Tool Pro, care poate fi descarcată de la adresa software.canon-europe.com, oferă suport pentru unelte x-rite de management al culorilor, inclusiv Colour Munki Photo si Colour Munki Design, şi permite utilizatorilor să-şi creeze propriile profile de culoare pentru a obţine rezultatele optime. PIXMA PRO-1 dispune de funcţia Ambient Light Correction astfel încât utilizatorii să poată selecta tipul de lumină la care tipăritura va fi expusă. Culorile sunt automat ajustate pentru a asigura cea mai bună reproducere a imaginii în condiţii diferite de vizualizare.

PIXMA PRO-1 va fi disponibilă în Europa începând cu luna Noiembrie 2011.

PIXMA PRO-1 – funcţii cheie:

  • Standard de referinţă pentru imprimantele foto profesionale A3+
  • Sistem de imprimare cu 12 cartuşe de cerneală şi gamă excepţională a culorilor
  • Chroma Optimizer pentru un negru uniform, strălucior
  • Sistemul OIG îmbunătăţeşte gradul de reproducere al culorilor
  • Imagini monocrom incredibile cu cele 5 cartuşe de negru
  • Noile cartuşe cu pigment LUCIA asigură o durabilitate impresionantă a fotografiilor
  • Creaţi o imagine A3+ la calitate de galerie în aproximativ 2 minute 55 sec
  • Cartuşele de cerneală cu capacitate ridicată asigură perioade lungi de imprimare
  • Suport pentru o gamă largă de medii de imprimare, inclusiv hârtii la dimensiuni 356mm (14”)

Easy-PhotoPrint Pro plug-in pentru un flux de lucru eficient

Categorii: arhiva-resurse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.