Software

Windows 10 urmează a sosi în mod gratuit în primele 12 luni de la lansarea oficială, pentru cei care au cumpărat un smartphone cu Windows Phone 8 sau pentru PC-urile și tabletele cu Windows 7 și Windows 8.

Mi se pare logică mutarea și mă bucur că au inclus din start și Windows 7. Grosul utilizatorilor de software Microsoft a rămas pe Windows 7, redactez acest articol de pe un notebook cu Windows 7, cota de piață a rămas puternică. Windows 8 nu a fost capabil să atracă acest nucleu dur de utilizatori ai W7.

Mă aștept ca Windows 10 să fie gratuit și după cele 12 luni. În primul rând că echipa Microsoft nu a precizat nimic vis-a-vis de costurile de licență pentru W10, după cele 12 luni în care portarea de la W7 și W8 spre W10 se face fără vreun cost suplimentar.

Pe de altă parte, Microsoft urmează a-și scoate banii din serviciile oferite la pachet + cota parte scoasă din magazinul de aplicații. Când spun servicii la pachet mă refer la OneDrive, suita Office (Word, Excel, PowerPoint), Outlook.

Magazinul de aplicații se dezvoltă în ritm alert, iar în timp va ajunge o adevărată vacă de muls, în genul App Store sau Google Play. Este clar că vremea licențelor plătite a trecut, iar Microsoft trebuie să se adapteze la trendul lansat de Google și Apple.

Detalii legate de Windows 10:

Categorii: windows

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.