Opinie

Am făzut că anunțul Vodafone de acum câteva zile a făcut ceva rumoare și a stârnit numeroase reacții din partea voastră. 

Pe 12 – 13 septembrie se oferă internet mobil la viteze 4G pentru orice utilizator al serviciilor Vodafone. Bineînțeles, trebuie să aveți un telefon compatibil și să fiți poziționați în aria de acoperire. Dacă nu ai 4G, ai parte de internet necontorizat la viteze 3G.

Oferta este valabilă și pentru cei ce nu au abonament sau cartelă la operatorul roșu, faceți rost de un SIM și între 14 – 18 septembrie pot fi alese 2 zile spre a testa internetul mobil la viteze Vodafone.

De ce Vodafone a făcut o astfel de mișcare?

  1. Testează rețeaua și infrastructura, mai ales că de la an la an crește numărul de telefoane inteligente, de abonamente și cartele cu serviciu de internet activat. Este o bună ocazie spre a vedea cum rezistă, descoperă punctele ce trebuiesc îmbunătăție etc. Niciun test făcut sintetic nu se compară cu unul desfășurat în condiții reale.
  2. Artificiu de PR, în limba engleză i-aș spune PR stunt – arată că Vodafone are încredere în serviciile sale, iar cei dornici pot testa fără a se uita la traficul de date făcut.

Nu este o idee rea, iar Vodafone le face un mic cadou celor peste 8 milioane de utilizatori. Îmi permit și o notă personală, le-aș fi dat o săptămână și nu doar două zile.

Apropo, cu ocazia asta cred că Vodafone își face ceva calcule legate de internetul mobil nelimitat (avem minute și SMS-uri nelimitate, într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat se va oferi și trafic de date în aceeași linie nelimitată).

Categorii: opinie
Tag-uri: 4Gvodafone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.