Smartphone

M-am tot gândit ce titlu să aleg pentru iPhone 6S, păstrează designul generației anterioare și mai degrabă vorbim de o actualizare hardware. 

Până la urmă, iPhone 6S este o actualizare la nivel hardware a generației anterioare. Acestea erau așteptările din piață, iar fanii Apple au un nou device la care să viseze și pentru care să strângă bănuți spre o eventuală achiziție.

Specificații iPhone 6S;

iPhone-6S (7)

  • display LED-backlit de 4.7 inch cu rezoluție 1334×750 pixeli, contrast de 1400:1, 3D Touch, 500cd / metru pătrat;
  • procesor Apple A9 pe 64-bit cu un co-procesor M9 pentru senzori terminalului, 2 GB RAM, 16 / 64 / 128 GB spațiu de stocare;
  • iOS 9;
  • 4G / LTE cu viteze de până la 300 Mbps în download și 50 Mbps în upload, Wi-Fi b/g/n/ac cu MIMO, dual-band, bluetooth 4.2, port lightning, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS, NFC, cititor de amprentă;
  • 12 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează la rezoluție 4K cu 30 fps sau la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 5 Megapixeli ce filmează la 720p;
  • baterie de 1715 mAh, 143 gr. și 7.1 mm grosime.

Nu am găsit detalii legate de cantitatea de memorie RAM. Cred că s-a mers pe 1 GB RAM și s-ar putea ca iPhone 6S Plus să folosească 2 GB RAM. Apple nu pune toate specificațiile hardware pentru telefoanele sale și aduce anumite elemente în față, cele pe care dorește să le promoveze în mod expres.

Care sunt noutățile aduse de iPhone 6S?

3D Touch – display ce are și adâncime de câmp, știe cu ce forță apeși pe ecran și activează diverse funcții presetate, în funcție de locul în care ești la nivel de interfață grafică, aplicație, joc etc. Tehnologia este la început de drum și multe elemente inedite vor fi aduse pe parcurs.

12 Megapixeli – Apple merge pe un senzor cu mai mulți megapixeli, de la 8 Megapixeli ai lui iPhone 6 spre 12 Megapixeli, capacitate de a înregistra în format 2160p cu 30 fps. Folosește un dual-LED flash, când filmezi 4K poți face fotografii în mod simultan la 8 Megapixeli;

5 Megapixeli la camera frontală – pasionații de fotografii de tip selfie cred că așteptau un astfel de update, de la 1.2 Megapixeli spre 5 Megapixeli. Camera frontală filmează la 720p, are detecție a feței, HDR și funcție panorama.

Apple A9 – nu s-au dat prea multe detalii. Mă aștept să fie un CPU dual-core, 64-bit la a 3-a generație din ce a dezvoltat compania americană. Apple își customizează procesoarele, aduce unele modificări și îmbunătățiri. Nu am idee la ce frecvență rulează, aflăm mai multe detalii în săptămânile următoare. S-a spus că ar oferi la nivel grafic cu până la 90% mai mult decât la generația anterioară, iar procesorul ar fi cu până la 70% mai rapid. Trebuie să vedem dacă aceste date se reflectă și în experiența de utilizare.

Cititorul de amprentă la generația a 2-a – de 2 ori mai rapid decât precedenta generație;

Prețurile practicate pentru iPhone 6S;

iPhone-6S (8)

iPhone 6S de 16 GB – 739 euro / 3268 lei;

iPhone 6S de 64 GB – 849 euro / 3755 lei;

iPhone 6S de 128 GB – 959 euro / 4240 lei.

Prețurile sunt valide în Germania, dar mă aștept ca în România să fie poziționat în aceeași plajă în funcție de versiune.

Precomenzile încep din 12 septembrie, iar livrările din 25 septembrie. Primul val de țări este format din SUA, Australia, Marea Britanie, Canada, China, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia.

Sursa: Apple.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.