Telefoane Mobile

Qualcomm a avut un eveniment în care vedeta a fost noul său chipset pentru telefoane mobile – Snapdragon 855. Pete Lau este CEO-ul OnePlus și a urcat pe scenă spre a da câteva informații interesante. 

  1. OnePlus va fi printre primele companii ce va avea în portofoliu un smartphone cu Qualcomm Snapdragon 855;
  2. Diferența dintre un smartphone cu 5G și altul identic fără 5G va fi de 2 – 300 dolari în etapa inițială. În costurile de Europa putem spune fără greșeală că vor fi 2 – 300 euro (modemul în sine + modulele de antenă);

Diferența este mare și nu sunt motive pentru care în etapa inițială să alegi un smartphone 5G. Mă refer strict la țara noastră – licitația are loc pe la sfârșit de 2019 și implementarea urmează a fi realizată treptat în 2020 – 2021. S-ar putea abia prin 2022 să avem o rețea 5G în marile orașe. Sunt sigur că din 2019 vom avea câteva areale de test pe 5G și în România.

5G-ul îl văd util pentru timpul de răspuns de 1ms și comunicarea machine-to-machine cu aplicare în mediul business.

Ideea este că un smartphone cu 5G cumpărat în 2019 nu va fi pus în valoare în viitorul apropiat și va îmbătrâni prematur, în 2 – 3 ani deja un utilizator trece pe un model mai nou.

Sursa: AnandTech.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.