Diverse

Producătorul de elemente optice Carl Zeiss anunță disponibilitatea pentru precomandă a ochelarilor de realitate virtuală VR One. Aceștia sunt disponibili la un preț de 99 dolari, iar primele exemplare urmează să fie livrate în jurul Crăciunului.

Ochelarilor Carl Zeiss li se pot atașa mai multe tipuri de smartphone cu diagonale ale ecranului între 4.7 și 5.2 inci. Deocamdată sunt doar două modele ce pot fi inserate în locașul special amenajat – iPhone 6 și Samsung Galaxy S5. Producătorul promite că ulterior vor fi disponibile accesorii dedicate pentru a utiliza și alte tipuri de telefoane. Acestea vor costa câte 10 dolari și vor putea fi folosite pentru un singur model de smartphone.

VR One sunt produși pe o platformă open-source, iar Carl Zeiss oferă un SDK prin care dezvoltatorii pot crea aplicații dedicate, numărul acestora fiind în prezent destul de limitat. Sunt compatibili cu iOS și Andoid, iar direct din cutie vor putea fi vizionate câteva filme 3D, se va putea accesa Google Street View și un produs de realitate augmentată.

carl zeiss vr one 1 carl zeiss vr one 2 carl zeiss vr one 3 carl zeiss vr one 4 carl zeiss vr one

 

Sursa : Intomobile.com