Diverse

Carrefour România a anunţat că retrage de la comercializare aspiratorul vertical Klindo KVCM222P-18, deoarece în urma unor teste suplimentare realizate de producător a reieşit că sistemul de încărcare al bateriei are un defect ce poate duce la supraîncărcarea acesteia, iar ulterior la explozie.

Compania face apel şi la clienţii care au achiziţionat deja acest produs şi îi aşteaptă să îl returneze. Aceştia vor primi integrat contravaloarea aspiratorului, chiar dacă nu mai au dovada plăţii (bonul fiscal).

Carrefour România a anunţat că a retras de la raft 873 de unităţi, alte 1267 de aspiratoare fiind deja vândute pe teritoriul ţării.

„Compania le recomandă clienților care au cumpărat deja acest produs să nu-l mai folosească și să îl returneze complet (bateria și încărcătorul incluse), în magazinul Carrefour din care l-au achiziționat. Consumatorii pot restitui produsul în perioada 16.01-15.04.2020. Contravaloarea produsului se va restitui integral, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal care să ateste achiziția.

Astfel, au fost retrase de la comercializare 873 de bucăți, pentru restul de 1267 comercializate fiind demarată procedura de rechemare. Un formular de rechemare a fost afișat în toate magazinele Carrefour România în zonele de recepție clienți, la raft, în zona de comercializare a produsului și la punctul de informare EPCS (Electronice Photo Cinema Sound), precum și online, pe carrefour.ro.

Clienții care au cumpărat aspiratorul vertical KVCM222P-18 Klindo sunt așteptați în magazine pentru a restitui produsul si pentru a-și primi integral contravaloarea acestuia. Dovada plății (bonul fiscal) nu este necesară.

Carrefour România își cere scuze pentru eventualele inconveniente și își asigură clienții că siguranța lor este o prioritate pentru companie”, a transmis Carrefour prin intermediul unui comunicat de presă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a anunţat că nu va amenda operatorul economic deoarece nu vorbim de o sesizare depusă de clienţi, iar retragerea de la raft este una voluntară.