Arhiva

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la marea tragedie din 11 septembrie 2001 se lansează o carte digitală ce acoperă întregul istoric al turnurilor gemene, de la ridicarea lor până la înfiorătoarele atentate ce le-au prăbuşit şi tot procesul de “vindecare” ce le-a precedat. Aplicaţia vine cu 400 de fotografii şi ore întregi de clipuri video. The Times scria despre înregistrări că “it’s almost unbearably powerful” – la noi s-ar traduce ca fiind prea dureroase să le urmăreşti.

Creatorul, Steve Rosenbaum şi-a justificat alegerea de a lansa această carte exclusiv pe iPad, descriind tableta ca fiind unul din cele mai vândute electronice de larg consum din istorie şi că este convins că ar avea mai mult succes ca aplicaţie gratis pe o platformă deţinută de zeci de milioane de oameni, decât cu o copertă lucioasă într-o vitrină de librărie.
Trebuie să recunoaştem că a făcut o alegere inspirată, mai ales dacă ne gândim că internetul oferă o răspîndire mondială cărţii, costurile de producţie şi distribuire sunt mult mai mici decât, să zicem, la un milion de exemplare printate, publicitatea gratuită cu ajutor reţelelor de socializare şi că, pe viitor, iPad-ul ar putea primi retina display îmbunătăţind întreaga experienţă.

Lăsând la o parte toate acestea, cartea este lansată într-un moment cu mare încărcătură emoţională. Este o aplicaţie ce nu trebuie să lipsească niciunui posesor de iPad. Never forget.

Se va lansa pe 1 septembrie şi va gratuită până pe 12 septembrie.
Pe urmă se va distribui la un preţ de 10$.

Sursa: observer.com