Diverse

Am început cu primele impresii legate de cartela Indygen și trecem la etapa a doua. SIM-ul este conceput astfel încât să fie decupat atât microSIM cât și SIM de dimensiuni normale. Poți alege să fie microSIM și ai un adaptor ad-hoc pentru când vrei să folosești cartela într-un telefon cu slot pentru SIM clasic.

Atunci când faceți comanda există opțiunea de a alege direct un nanoSIM. Putem spune că din acest punct de vedere au acoperit toate nevoile. Indygen folosește rețeaua Vodafone. Așa că ar trebui să nu vă faceți probleme. Mă rog, dacă ești într-o zonă în care Vodafone stă bine cu semnalul, la fel va fi și pe Indygen. Și viceversa rămâne valabilă.

Telefonul în care am pus microSIM-ul Indygen este HTC One. Am poziționat cartela și i-am dat restart. Vine cu o notificare în care ți se urează bine ai venit în tribul Indygen. Cei 38 de lei plătiți pe cartelă îți aduc 500 de Indypoints care sunt valabile pentru 30 de zile. Mai multe despre modalitățile de tarifare puțin mai încolo.

a. Setări internet

Screenshot_2013-07-18-19-48-39

Pe cartela era trecută o parolă generică de tipul 0000, dar atunci când am repornit HTC One nu mi-a cerut niciun cod. La primul apel se face o mică redirecționare către un robot care te înstiințează încă o dată că ai intrat în rețeaua Indygen. La operator în loc de logo-ul Vodafone apare Indygen.

Pentru a avea internet pe cartelă este nevoie să umblați pe la setări. În cazul lui HTC One am mers pe calea Setări / Conexiune de date mobilă / Nume punct acces și setați un nou APN cu denumirea de net.indygen.ro. La nume și la APN scrieți exact net.indygen.ro. Nu umblați la celelalte setări. Alegeți din lista de opțiuni să vă conectați pe APN-ul net.indygen.ro. A mai fost nevoie de un restart și a funcționat.

b. Modalități de tarifare în Indygen 

Screenshot_2013-07-18-19-42-35

Pentru cei 38 de lei investiți în cartelă primești 500 de Indypoints cu valabilitate de 1 lună. Cartela poate fi reîncărcată, iar cele 500 de Indypoints costă 7 euro.

1 Indypoint = 3 MB trafic de date, de aici 500 x 3 MB – 1.5 GB trafic de date;

sau

1 Indypoint = 1 SMS sau 1 minut pentru apelul de voce în afara rețelei;

Minutele și mesajele între cei care sunt în rețeaua Indygen = NELIMITAT.

Tarifare pentru traficul de date se face secvențial până la nivelul de 0.30MB trafic de date = 0.10 Indypoints. Verificarea creditului se face la *799#.

În al treilea episod vom discuta despre alte beneficii ale Indygen. La prima vedere pare a fi o alegere bună pentru cei dornici să consume apeluri, mesaje sau internet după cum își doresc și să nu depindă de un plan prestabilit. Pentru un grup de prieteni ar fi recomandat să meargă pe Indygen, la 38 de lei pe lună investiți în 500 de Indypoints se aleg cu minute și mesaje nelimitate în rețeaua Indygen, iar cei 500 de Indypoints merg direct către traficul de date și apeluri ocazionale în alte rețele.

Nu am avut probleme în ce privește apelurile și mesajele în rețea. La partea de internet a fost puțin mai ciudat. Am rulat SpeedTest pentru Android și la download mi-a scos în jurul a 5 Mbps, iar la upload se bloca de fiecare dată. Mai greu cu upload-ul. S-ar putea să fie o problemă doar de moment. Îmi place și modalitatea de numerotare. Numărul meu este ceva de genul 0799…999. Ușor de memorat.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.