Retelistica

Cred că este știrea zilei, afirmația a fost făcută de către prim-ministrul Dacia Cioloș în cadrul unui interviu dat către PRO TV

Înțeleg că România este printre puținele țări din Uniunea Europeană în care poți achiziționa o cartelă preplătită fără a fi preluate date de pe actul de identitate.

La un moment dat s-a discutat de o lege care să schimbe acest statut și cumva să ne aducă spre norma europeană, dar reacția forului legislativ și a opiniei publice a fost de respingere. Presupun că sub imperiul a ce a declarat prim-ministrul, ne așteaptă o modificare, iar cartea de identitate să fie prezentată în procesul de cumpărare a unei cartele.

Și aici trec într-o notă personală. Am două abonamente, nu am nevoie de cartelă, iar dacă aș cumpăra un SIM preplătit nu m-ar deranja în vreun fel să dau cartea de identitate. Nu pregătesc un atac terorist, nu lucrez cu cine știe ce informații etc.

Totuși, și dacă se oferă un act de identitate, ce ar putea opri pe unul să ofere un bonus către o persoană de pe stradă. Gen: “Uite 2 – 300 lei, cumpără și mie 3 – 4 cartele, iar restul îl oprești tu“. Ai o modalitate în a afla cine folosește o anumită cartelă, dar luate bulk printr-un intermediar, nu-ți oferă  cine știe ce date relevante.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.