Tronsmart este un producător chinez de accesorii, acesta punând mai mult accent pe dispozitive audio. Compania vrea să îşi facă un renume global în zona entry-level a acestei nişe, tocmai de aceea plăteşte bani frumoşi jucătorului de fotbal Luis Suarez pentru a le fi ambasador de brand.

În acelaşi timp Tronsmart colaborează cu site-uri de specialitate pentru a dovedi utilizatorilor că produselor lor vin cu unul dintre cele mai bune rapoarte calitate-preţ. Noi pe gadget.ro am testat deja trei device-uri de la ei:

În cele ce urmează vom prezenta o nouă pereche de căşti bluetooth şi anume modelul Tronsmart Spunky Beat.

Specificații pentru căștile Tronsmart Spunky Beat:

 • Răspuns în frecvență: 20 – 20.000 Hz;
 • Sensibilitate: 96 ± 3 dB;
 • Chip: Qualcomm QCC3020 cu suport aptX, AAC, SBC;
 • Sunet stereo, asistent vocal, control prin comenzi tactile;
 • Conectivitate: bluetooth 5.0, USB Type-C cutia dock, cablu USB-A pentru încărcare secundară ataşat cutiei dock;
 • Baterie: 2 x 35 mAh (350 mAh cutia dock);
 • Certificare: IPX5 pentru rezistenţă la picături de apă;
 • Greutate: 47 grame.

Design

Căştile Tronsmart Spunky Beat vin într-un pachet redus ca dimensiuni, iar în interiorul acestuia găsim: cele două căşti, cutia dock (de aceasta este ataşat un cablu USB-A pentru încărcare secundară), cablul USB – USB Type-C pentru încărcare, dopuri de căşti mărimea S şi L (căştile au ataşate dopuri de mărimea M), certificatul de garanţie şi un manual cu instrucţiuni.

Deşi sunt destul de ieftine, căştile arată foarte bine, au un aspect plăcut, sunt foarte uşoare (3.7 grame fiecare), comode (stau excelent în ureche, nu îţi dau senzaţia că pot cădea), iar prezenţa LED-urilor aduc un plus de sportivitate.

LED-urile înconjoară zona tactilă, una care deşi acoperă o suprafaţă suficient de mare, nu mi s-a părut a răspunde prea repede la comenzi. Există o întârziere între momentul apăsării şi acţiunea efectivă şi nu puţine au fost cazurile în care am selectat de două ori pentru a activa asistentul vocal şi a fost preluată o singură apăsare. Din acest punct de vedere se observă faptul că Tronsmart Spunky Beat sunt căşti de buget.

Iată la ce ajută zona tactilă:

 • o apăsare pe oricare dintre căşti = stop / play;
 • dubla apăsare pe oricare dintre căşti = activare asistent vocal;
 • dubla apăsare pe oricare dintre căşti = răspunde apel / încheie apel;
 • menţinere apăsare 2 secunde pe oricare dintre căşti = respinge apel telefonic;
 • menţinere apăsare 2 secunde pe casca din stânga = următoarea melodie;
 • menţinere apăsare 2 secunde pe casca din dreapta = melodia anterioară;
 • menţinere apăsare 3 secunde pe oricare dintre căşti = deschidere căşti;
 • menţinere apăsare 5 secunde pe oricare dintre căşti = închidere căşti.

Căştile au certificare IPX5, adică sunt rezistente la picături de apă (umezeală, transpiraţie etc.). Această caracteristică este utilă în cazul celor mai sportivi, însă este suficientă şi atunci când vă prinde o ploaie mai uşoară.

Autonomia oferită de Tronsmart Spunky Beat diferă în funcţie de modul de utilizare. Fiecare cască vine cu o baterie de 35 mAh, suficientă pentru 2.5 ore de ascultat muzică la maxim şi până la 4 ore cu un volum de 50 – 60%. Cifrele oferite în descriere de Tronsmart (7 ore cu volum la 50% şi 4 ore cu volum 100%) nu sunt conforme cu realitatea.

Cutia dock din pachet vine cu o baterie de 350 mAh, suficientă pentru a încărca de 4 ori căştile. Acest lucru în viaţa de zi cu zi se traduce cumva într-o autonomie maximă de 15 – 16 ore (destul de bine aş zice eu).

Timpul de încărcare este următorul:

 • căştile în cutia dock – aproximativ 1 oră şi 30 de minute;
 • cutia dock – aproximativ 3 ore.

Interesant este că Tronsmart a implementat pentru aceste căşti două metode de încărcare: standard prin intermediul cablului din pachet USB – USB Type-C şi o metodă secundară prin ataşarea de cutia dock a unui cablu USB-A. Cel din urmă este o idee mai lent, însă este foarte util pentru că oricând cablul standard poate fi uitat.

O altă chestie ce mi-a plăcut este aceea că se afişează pe ecranul smartphone-ului câtă baterie mai au căştile astfel încât să ştii cam cât mai ai până va trebui să le bagi la încărcat.

Cutia dock la rândul ei este foarte mică şi poate fi uşor transportată, chiar şi ca breloc atunci când nu ţii cheile în buzunarul de la pantaloni. Tronsmart Spunky Beat sunt căşti plăcute, comode şi uşor de transportat.

Sunet

Căştile Tronsmart Spunky Beat includ tehnologie Qualcomm, mai exact chip Qualcomm QCC3020 cu suport aptX, AAC, SBC. Există chiar şi tehnologie de reducere a zgomotului de fundal, iar aceste aspecte contează destul de mult în obţinerea unui sunet bun.

Chiar dacă vorbim de o pereche de căşti de buget, Tronsmart Spunky Beat oferă un sunet neaşteptat de bun: bass cât trebuie, efect stereo excelent, efect mono (sunete diferite pe fiecare cască), înalte redate foarte bine şi un volum decent (aici cred că se putea mai bine, volumul mai avea potenţial).

Tronsmart a impus anumite limitări de volum şi intensitate pentru a scoate maximul redat corect din aceste căşti. Deşi câteodată am simţit nevoia de mai mult (volum mai ridicat, medii mai pronunţate etc), cred că peste un anumit nivel ar fi apărut zgomote, sunete deranjante şi astfel audiţia devenea neplăcută. Producătorul chinez a ales să pună aceste bariere, care chiar dacă nasc anumite nemulţumiri, nu afectează calitatea generală a sunetului.

Şi în apeluri lucrurile au decurs bine. Vocea îmi era auzită foarte clar, fără distorsiuni, însă de partea cealaltă au fost anumite momente când auzeam sunete uşor înfundate. Comparativ cu modelul testat anterior, cu Tronsmart Spunky Beat nu am fost deranjat de sunetele externe, deci tehnologia de reducere a zgomotului de fundal chiar funcţionează şi în zona entry-level.

Asistentul vocal a fost foarte ascultător, nu am avut niciun moment de nemulţumire, iar conectivitatea bluetooth 5.0 a fost foarte stabilă atât timp cât distanţa dintre smartphone şi căşti nu depăşea 10 – 15 metri (foarte bine ţinând cont că acestea sunt şi recomandările producătorului).

Preţ

Căştile Tronsmart Spunky Beat pot fi achiziţionate pe site-ul geekbuying.com la preţul de 25.99 dolari + 4.89 dolari transport după aplicarea codului 3VH7HYI5.

Concluzii

Căştile Tronsmart Spunky Beat sunt una dintre cele mai inspirate alegeri în categoria sa de preţ. Pentru puţin peste 100 de lei primiţi o pereche de căşti bluetooth comode, uşoare, cu o autonomie decentă, sunet echilibrat şi rezistenţă la picături de apă. Sigur că nu e totul perfect, zona tactilă nu este chiar ceea ce trebuie, iar volumul putea fi ceva mai ridicat, însă să nu uităm că vorbim totuşi de nişte căşti ieftine.

PRO

 • sunet bun, bass puternic, efect stereo decent;
 • construcţie solidă cu certificare IPX5 pentru picături de apă;
 • comode, uşoare, potrivite pentru orice stil de călătorie;
 • autonomie mulţumitoare (aproximativ 2.5 ore de redare muzică şi 4 încărcări prin intermediul cutiei dock);
 • calitatea apelurilor ridicată şi compatiblitate ridicată cu asistentul vocal;
 • raport calitate – preţ excelent.

CONTRA

 • zona tactilă cu sensibilitate scăzută, lentă în preluarea de comenzi;
 • volum maxim ce putea fi mai ridicat.