Recomandari

În ultimele două luni am avut ocazia să folosesc o pereche de căști cu adevărat specială. Poartă denumirea de Genius Cavimanus și sunt încadrate în seria GX Gaming, concepute special spre a oferi o experiență fără compromis și pe placul celor care se joacă pe PC și doresc a avea un sound profund fără a fi nevoie să deranjeze printr-un sistem de boxe.

Câteva detalii legate de Genius GX Gaming Cavimanus:

Genius-GX-Gaming-Cavimanus-HS-G700V (2)

– căști pe port USB 2.0, fără jack-urile tradiționale de 3.5 mm;
– port USB 2.0 placat cu aur;
– driver de 40mm din neodymium;
– vibrații, 7.1 virtual channel;
– microfon unidirecțional;
– cablu de 2.5 m;
– senzitivitate între 95dB și 3dB;
– răspuns în frecvența de 20 Hz aprox. 20 KHz;
– impedanță 32ohm.

Design

Genius-GX-Gaming-Cavimanus-HS-G700V (12)

În cutie dați de căștile Cavimanus, cd cu drivere și manual de instrucțiuni. Știu că o stârnesc ușoare zâmbete și poate comentarii ușor răuvoitoare ca la mouse-ul Genius DeathTaker unde greutățile ajustabile reprezentau o supriză pentru mine. Nu știam că sunt căști doar pe USB 2.0, fără jack-ul de 3.5 mm. Mă rog, asta limitează utilizarea căștilor doar la PC sau la un device cu port USB 2.0. Nu poți să utilizezi Genius Cavimanus la un smartphone sau o tabletă fără USB 2.0. Mă rog, ele au fost gândite special pentru cei ce preferă gamingul, jocurile pe PC.

Cablul este suficient de lung – 2.5 m. Căștile arată într-un mare fel, frumos stilizate, de impact de la prima vedere. Logo-ul GX Gaming se regăsește pe lateral. Cupele căștilor sunt destul de mari, materiale plăcute la atingere. Se reglează ușor. Au un burete pentru protecția capului. Reglarea se face ușor.

Materialele și finisarea sunt destul de ok, nu am ce să-i reproșez la acest capitol. Genius a făcut o treabă foarte bună.

Sound și utilizare

Genius-GX-Gaming-Cavimanus-HS-G700V (5)

Aici începe partea importantă. Se aud excelent. Aș zice că impresionează prin volum, dar și prin claritate și bass. Excelent. Există un buton de reglare a volumului direct pe cască, acolo este și un alt control de la care se poate regla utilizarea vibrațiilor sau nu.

Oferă un sound imersiv, de calitate, acel 7.1 virtual channel este de efect. Am căutat tot felul de bucăți muzicale ca să văd dacă redă în mod fidel și a impresionat.

Microfonul are un lăcaș special și se activează atunci când este tras în jos. Recunosc că nu am avut ocazia să-l folosesc. Am înțeles că ar fi de tip unidirecțional și nu ar reda zgomotele ambientale într-o conversație. M-am bucurat să văd că nu-i un microfon de dimensiuni generoase și nu mai are acel burete în capătul terminației.

Preț

eMAG – 304 lei;

evoMAG – 232 lei.

Concluzii

Genius-GX-Gaming-Cavimanus-HS-G700V (1)

Să vedem care ar fi principalele elemente PRO și CONTRA pentru Genius Cavimanus HS-G700V:

PRO
– design plăcut, materiale bune;
– sound excelent;
– fir lung;
– reglare facilă a volumului;
– microfon unidirecțional cu locaș special.

CONTRA
– fără jack de 3.5 mm ceea ce le face utilizabile doar pe PC sau laptop.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.