Sunt în căutarea de căști de calitate pe bluetooth de ceva timp, iar sosirea JBL Synchros E50BT pot spune că a fost la fix. Nu cred să fie posesor de căști care să nu-și dorească să scape de firul ce le conectează la PC sau smartphone, fără a sacrifica calitatea. 

Căștile over-ear asigură un plus la capitolul audiție imersivă, iar modelul JBL Synchros E50BT a primit un premiu pe partea de design la reddot din ediția 2014. Ar mai fi de notat că JBL face parte din portofoliul Harman (AKG, Harman Kardon, Mark Levinson, DigiTech, Infinity, Soundcraft etc).

JBL-Synchros-E50BT (6)

Specificații JBL Synchros E50BT;

– drivere de 50mm și tehnologie PureBass;

– autonomie de până la 18 ore în redarea de melodii sau 24 ore în apelurile de voce / baterie Li-ion de 730 mAh;

– conectivitate bluetooth 3.0 cu A2DP v1.3, AVRCP  v1.5, HFP v1.6, HSP v1.2 și jack de 2.5 mm;

– răspuns în frecvență de 20 – 22.000 Hz, impedanță de 32 ohms;

– SPL / Sound Pressure Level de maxim 115 dB @ 30mW;

– ShareMe permite streamingul de muzică către o altă pereche de căști cu ShareMe încorporat;

– microfon încorporat în cupa stângă ce permite efectuarea de apeluri de voce cu ajutorul unui smartphone.

– 289 de gr. și mai multe variante de culoare: alb cu argintiu, negru cu albastru, negru cu roșu, negru cu argintiu

Design 

JBL-Synchros-E50BT (12)

În pachet dați de căștile propriu-zise, cablu adaptor de tip 2.5 mm la un capăt și 3.5 mm la celălalt pentru momentele în care căștile rămân fără energie în acumulator, cablu de tip jack de 2.5 mm – USB pentru reîncărcarea bateriei de 730 mAh, ghid rapid de utilizare și certificat de garanție.

Logo-ul JBL acoperă cele două cupe și-l remarci de la primul contact, plastic negru și argintiu + piele ecologică în partea superioară, dar și pe bureții căștilor. În imaginile de presă ai impresia că unele prinderi sau componente ar fi metalice, dar de fapt sunt fabricate dintr-un plastic mai rigid.

Sunt suficient de mari ca să acopere urechea, deși parcă mi-aș fi dorit să aibe o dimensiune puțin mai mare pentru un plus de imersivitate. Brațele ce permit reglarea mi se par relativ micuțe, apropo, banda internă este din metal, de aici un plus de rezistență la utilizarea îndelungată.

Butonul de power, jack-ul de 3.5 mm și reglarea volumului + alte două controale dedicate sunt pe casca stângă, tot acolo se află încorporat și microfonul intern ce permite preluarea apelurilor. Nu pot spune că punctează decisiv în ce privește calitatea materialelor față de consoarte cu preț mai mic, dar se evidențiază prin fabricația de înaltă clasă, îmbinări făcute milimetric etc.

Sunet 

JBL-Synchros-E50BT (5)

Încorporează drivere de 50mm ce asigură o calitate a sunetului, tehnologia PureBass se simte de la prima melodie redată cu ajutorul JBL Synchros E50BT. Nu distorsionează mai deloc la volum maxim, bass-ul este foarte bun și toată gama de sunete ajunge a fi redată în condiții optime.

Pur și simplu nu am ce să critic la acest capitol. Merită suma investită, cu prisosință. JBL își respectă brandul și nu a făcut nicio concesie în ce privește calitatea sunetului încorporat de Syncrhros E50BT.

Pe lângă PureBass dați și de ShareMe, tehnologie prin care poți share-ui melodia ascultată spre un prieten ce folosește căști ce la rândul lor dispun de acest standard.

Conectivitate

JBL-Synchros-E50BT (7)

Bluetooth 3.0 și jack de 2.5 mm, butoane ușor de accesat pentru reglarea volumului, pauză, pentru ShareMe și normal, control de power. Apeși pe power pentru câteva secunde și se aprinde argintiu + roșu în mod intermitent, semn că bluetooth-ul este activat și așteaptă împerecherea cu un device de la care să preia redarea playlist-ului de melodii.

Atunci când conectați jack-ul adaptor de tip 2.5 – 3.5mm, bluetooth-ul se închide automat. Ar mai fi de punctat și calitatea bluetooth-ului, la o distanță de 7 – 8 metri prin doi pereți funcționa impecabil și sunetul nu era afectat în vreun fel.

Autonomie

JBL-Synchros-E50BT (2)

Bateria de 730 mAh ce se încarcă cu ajutorul unui cablu special de tip jack de 2.5 mm – USB, are nevoie de 3 ore pentru o reîncărcare completă de la 0 la 100%. Autonomia se ridică la 18 ore în redarea unui playlist de melodii și 24 ore în apelurile de voce.

Am folosit căștile în mod extensiv și cele 18 ore sunt atinse, fără probleme. Mi-ar fi plăcut să folosească un cablu microUSB – USB pentru bateria de 730 mAh, ar fi avut un timp de reîncărcare mai mic și nu mai avea grijă unui cablu separat. Îl împrumutai de la smartphone sau tabletă. Pe iPhone ai informații legate de nivelul bateriei din căști. Mi-ar fi plăcut un astfel de feature și pe Android.

Preț 

JBL Synchros E50BT – 679 lei pe Harman-Audio.ro;

Concluzii

JBL-Synchros-E50BT (4)

JBL Synchros E50BT aduce un sunet de foarte bună calitate, conexiune bluetooth și cu ajutorul microfonului încorporat se transformă și în headset ad-hoc.

PRO

– construcție de calitate;

– sunet de nota 10+;

– autonomie mare;

– conexiune bluetooth ce funcționează și la distanță mai mare în condiții optime;

– căști de tip 2-in-1 cu ajutorul microfonului încorporat;

CONTRA

– jack de 2.5 mm;

– dimensiunea cupelor putea fi un pic mai mare;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.