Diverse

Dacă sunteţi pasionaţi de tehnologie şi vă place să fiţi la curent cu cele mai noi gadget-uri din lume, cu siguranţă urmăriţi şi ceva tech influenceri, acele persoane care fac review-uri, analize, vin cu păreri subiective / obiective pe marginea unor subiecte etc. Aceştia sunt mai mult sau mai puţin specializaţi şi oferă o notă personală fiecărui clip.

Canalul de promovare cel mai cunoscut pentru aceştia este YouTube. Cei de la ManySpins.com au realizat o analiză a celor mai cunoscuţi tech influenceri pentru a vedea cât se câştigă lunar strict din această platformă, iar rezultatele impresionează şi nu prea.

Cel mai bine câştigă Marques Brownlee, undeva la 165.481 euro la un canal cu 12.8 milioane de subscriberi. Podiumul este completat de Lewis Hilsenteger (Unbox Therapy) cu un câştig de 95.491 euro la un canal cu 17.5 milioane de subscriberi şi Arun Maini (Mrwhosetheboss) cu 85.725 euro la un canal cu 5.71 milioane de subscriberi.

Iată care este topul complet al celor mai cunoscuţi 10 tech influenceri:

Personal sumele nu mi se par foarte mari, însă nu trebuie să uităm că acestea sunt cele strict câştigate prin intermediul YouTube. Aceşti tech influenceri mai au şi alte surse de câştig.

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.