Smartphone

T-Mobile, Sprint și AT&T au început a oferi trafic de date nelimitat în SUA. Nu aș putea spune că avem internet necontorizat în adevăratul înțeles al termenului, mai sunt steluțe de care utilizatorul trebuie să țină cont. 

Și în SUA ca în orice colț al lumii s-ar deschide o mică cutie a Pandorei cu traficul de date fără limită. În sensul în care s-ar găsi o minoritate care să-l folosească la modul agresiv, să activeze torrente și alte nebunii, iar rețeaua s-ar încărca așa de tare că serviciile ar fi afectate și pentru ceilalți.

Sunt sigur că la un moment dat se va ajunge ca traficul de date să fie 100% free, abonament lunar și gata. Trebuie doar ca infrastructura să țină într-un astfel de scenariu, iar calitatea să nu fie slăbită.

T-Mobile oferă date nelimitate pentru 70 de dolari pe lună, 50 de dolari pentru al doilea număr activat, 20 de dolari pentru următoarele numere activate / limită de 8 numere de telefon. Teoretic, o familie de 4 persoane plătește 160 de dolari pentru acest plan de date.

Trebuie să punctez și steluțele – limită de 26 GB pe lună, streamingul video la calitate 480p și cei ce doresc să-și share-uiască planul de date sunt limitați la viteze 2G sau 5 dolari pe lună pentru 5 GB la viteze 4G. T-Mobile afirmă că doar 3% din clienții săi ar fi afectați de limita de 26 GB. La costurile de mai sus se adaugă 5 dolari dacă nu este activată opțiunea de plată automată (în fiecare lună se opresc costurile facturii în mod automat de pe card).

Da, în clipul de mai sus îl aveți pe CEO-ul companiei – John Legere.

Sprint cere 100 de dolari pentru internet nelimitat (streaming video la calitate 480p, muzică la 500 Kbps și gaming la maxim 2 Mbps). AT&T se oprește 140 de dolari, iar Verizon nu are o ofertă comercială cu plan de date nelimitat.

Este clar că se fac pași în direcția internetului pe mobil nelimitat, dar mai sunt câteva etape de ars până când termenul va fi respectat ca atare, fără steluțe și alte limitări ale operatorului telecom ce se teme să nu-și supraaglomereze rețeaua.

Cât ai fi dispus să plătești pentru internet mobil nelimitat? 

Sursa: BGR.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.