Huawei Nova este un smartphone prezentat de către compania chineză în cadrul IFA Berlin 2016, alături de Huawei Nova Plus. Sunt telefoane mobile din categoria mid-range ce mizează pe câteva elemente-cheie: design, cameră foto și video, autonomie bună.

Huawei Nova ca design amintește de Huawei Nexus 6P, doar că rețeta a fost rafinată. Avem o carcasă metalică ce lasă impresia de dispozitiv premium, atenție maximă la detalii, rigiditate crescută și corp compact. Cum se descurcă pe partea de autonomie, puteți descoperi aici.

Legat de ansamblul de camere foto și video în detaliu avem cameră principală de 12 Megapixeli cu dimensiune a pixelului de 1.25 microni, detecție a feței, panorama, HDR, filmează la 2160p cu 30 fps, camera frontală de 8 Megapixeli. Bateria de 3020 mAh trebuie să livreze energie către procesorul Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core însoțit de Adreno 506 și 3 GB memorie RAM, display de 5 inch cu panel IPS și rezoluție 1920×1080 pixeli.

Mi-am propus să descopăr câte fotografii poți face cu Huawei Nova în timpul unei zile, cu o singură încărcare a acumulatorului de 3020 mAh. Sunt destule situații în care camera de tip săpunieră sau chiar DSLR-ul au ajuns a fi înlocuite de către smartphone-ul din dotare. Asta pentru că ai telefonul mai mereu în buzunarul pantalonilor, haină sau în poșetă, DSLR-ul sau aparatul foto dedicat ocupă spațiu, o grijă în plus etc. Mai adaug și faptul că de cele mai multe ori ne dorim să ducem imaginile captate spre rețelele sociale: Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, iar smartphone-ul are toate elemenetele de conectivitate la îndemână.

Am pornit cu smartphone pe duminică dis-de-dimineață încărcat la 100%. Primele fotografii le-am făcut în mașină pe la 9.00:

A urmat drumul spre București cu destinația setată pe Țiriac Collection. Sunt expuse peste 150 de automobile, de la vehicule ce au scris istorie și până la noutățile momentului, de la Ford Model T de la începutul secolului al XX-lea și până la minuni tehnologice ale prezentului – Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari. Costul biletului pentru adulți este de 15 lei, iar pentru o trecere în revistă a istorie automobilului aș spune că merită. Am făcut peste 200 de fotografii. Huawei Nova a coborât de la 100% la 83% după 225 fotografii făcute – între 10.30 și 11.20 am făcut imaginile propriu-zise

De aici trag concluzia că Huawei Nova cu o singură încărcare a bateriei sale de 3020 mAh poate obține peste 1300 de fotografii – mai exact – 1323 imagini. Trebuie să specific că luminozitatea a fost reglată la 50% din cât oferă dispozitivul, toate imaginile sunt pe modul automat.

Selecție din cele 225 imagini – link valabil pentru 7 zile spre galeria întreagă, fără resize.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.