Câteva detalii suplimentare legate de Xiaomi și procesorul Pinecone

20/02/2017

Xiaomi se pregătește să intre într-o ligă selectă, alături de Samsung, Apple și Huawei. Sunt singurele companii ce-și produc / customizează ansamblul hardware de pe propriile smartphone-uri. 

Xiaomi și Huawei sunt companiile chinezești din acest careu de ași. Huawei își dezvoltă chipseturile Kirin în mod intern, iar Xiaomi a realizat un parteneriat cu Leadcore. Nu știu dacă vă aduceți aminte de Xiaomi Redmi 2a lansat în 2015 ( procesor Leadcore 1860 de tip quad-core la 1.5 GHz). Presupun că de data aceasta, Xiaomi s-a implicat mai puternic în partea de R&D și nu apelează strict la un gimmick de marketing în cazul lui Pinecone.

Noul procesor urmează a fi prezentat oficial pe 28 februarie, mai avem doar câteva zile până la detaliile complete. Inițial se spune că Xiaomi Mi5c ar integra noul ansamblu hardware, dar între timp se pare că Qualcomm Snapdragon 625 îl motorizează, cu ghilimelele de rigoare.

Tot la bursa zvonurilor se discută de două procesoare Pinecone: primul cu 8 x ARM Cortex-A53 și al doilea cu 4 nuclee pe ARM Cortex-A73 și alte 4 nuclee pe ARM Cortex-A53. Nu se știe nimic legat de GPU, iar tehnologia de litografiere ar fi pe 10nm. Xiaomi Mi 6 ar putea merge pe a 2-a variantă.

S-ar putea să vedem strict o prezentare de CPU, cu anunț de intrarea în piață pe săptămânile sau lunile următoare. S-ar putea ca Xiaomi și Leadcore să mai testeze produsul înainte de a-l aduce pe rafturile magazinelor.

De ce Xiaomi ar dezvolta un procesor in-house?

  1. Preț mai mic pentru procesor, nu mai depinzi de un furnizor din acest punct de vedere. Totuși, vânzările trebuiesc a fi destul de bune spre a acoperi partea de R&D, patentele etc.
  2. Optimizarea a performanțelor oferite de către smartphone printr-o dezvoltare făcută intern, producătorul hardware este și mai implicat, mai în cunoștință de cauză, știe ce tuning să facă spre a îmbunătăți experiența de utilizare.
  3. Posibilitatea de a livra acest CPU și către alte companii concurente, deși cu o mică excepție din partea Samsung ce a mai colaborat cu nume mai puțin cunoscute din industrie, probabilitatea ca să găsești parteneri este destul de mică.
  4. Ambiția Xiaomi de a nu fi mai prejos față de Huawei. Repet, investițiile inițiale sunt destul de substanțiale, mai ales că Xiaomi tot insistă că de fapt ei realizează noul procesor de la zero, că Leadcore nu ar fi implicat etc.

Detaliile oficiale și planurile Xiaomi în domeniu, pe 28 februarie.

Sursa: Engadget.com
Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.