Câteva impresii formate de ASUS Transformer Pad TF701T cu NVIDIA Tegra 4

05/12/2013

Trebuie să-mi fac mea culpa. Am avut ASUS Transformer Pad TF701T la review în urmă cu câteva săptămâni. A venit la pachet împreună cu ASUS Fonepad Note FHD6. A fost o perioadă extrem de aglomerată și tocmai tabletei ASUS, prima cu NVIDIA Tegra 4, nu am reușit să-i fac review. Mi-am setat contul Google pe acolo. A trecut prin câteva teste de benchmark, jocuri, browsing, iar experiența oferită o găsiți în rândurile de mai jos.

Mai întâi să parcurgem specificațiile detaliate pentru ASUS Transformer Pad TF701T + docking station-ul cu rol de tastatură și baterie auxiliară:

Tabletă

ASUS Transformer Pad TF701T

Ecran

Super IPS+ de 10.1 inch cu rezoluție 2560×1600 pixeli

Procesor

NVIDIA Tegra 4 T49X de tip quad-core la 1.7 GHz

Memorie

2 GB RAM, 32 / 64 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 64 GB

GPU

ULP GeForce GPU cu 72 nuclee de procesare

Sistem de operare

Android 4.2 Jelly Bean

Conectivitate

Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi direct, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS

Cameră foto și video

5 Megapixeli, autofocus, geo-tagging, touch focus, HDR, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 1.2 Megapixeli ce filmează la 720p

Baterie

31 Wh

Greutate

585 gr.

Grosime

8.9 mm

Design

ASUS-Transformer-Pad-TF701T (9)

ASUS a inovat când a lansat netbook-ul. Nu are nicio legătură cu TF701T, dar au reeditat partea cu inovația și la tabletele cu docking station sub formă de tastatură auxiliară, baterie încorporată pentru plus la capitolul autonomie și elemente de conectivitate suplimentare.

ASUS Transformer Pad a trasat trendul prin 2011, iar companiile concurente s-au chinuit să lanseze ceva similar, dar niciuna nu este mai bună decât originalul. Apropo, am testat ASUS Transformer TF700T, TF300, primul Transformer Pad. Cu ocazia asta puteți face și un mic istoric al evoluție review-urilor mele. S-a mai schimbat câte ceva, pe ici pe colo, prin punctele esențiale.

Să revin la TF701T. Materiale premium, finisare de top, margini cam mari ale ecranului de 10.1 inch și mă refer la standardele existente în industrie pe final de 2013. Modul în care se îmbină tableta cu docking station-ul este intuitiv, nu dă nicio bătaie de cap. ASUS a păstrat rețeta clasică de la generațiile anterioare și nu au schimbat mai nimic.

Ecran și sunet

ASUS-Transformer-Pad-TF701T (14)

Aici tragi concluziile rapid de la primul contact. Au integrat cel mai bun display existent la momentul actual pentru o tabletă de 10.1 inch. Impresionează în ce privește luminozitatea, unghiul de vizualizare, calitatea culorilor. I-aș reproșa doar reflecția spațiului ambiant, ceva mai mare față de ce mă așteptam. La luminozitate în spații mai întunecate ochiul nu are toleranță pentru nivelul maxim. Înțelegeți voi la ce mă refer.

Sunetul este un alt capitol pe care ASUS de obicei îl tratează cu atenție. Este una dintre cele mai gălăgioase tablete de 10.1 inch și spun gălăgioasă în sensul bun. Nu se transmit vibrații în carcasă. Impresionează printr-un sunet clar, suficient de mult bass, bine calibrat.

Hardware, sistem de operare și aplicații

ASUS-Transformer-Pad-TF701T (15)

NVIDIA Tegra 4 + 2 GB RAM + 32 GB / 64 GB + slot pentru microSD de până la 64 GB + cititor de carduri existent în tastatura sub formă de docking station + port USB 2.0 full ce recunoaște stick-uri flash etc.

Este o tabletă pe care o cumperi pentru performanțele ei și nu pentru ce oferă în momentul actual ci pentru ce va cunoaște să facă în viitor, 2014 ar fi anul în care TF701T să fie pusă în valoare. Rulează absolut orice aplicație sau joc din Google Play și va face asta fără probleme și în anul viitor.

Merge pe Android 4.2 Jelly Bean, iar ASUS era cunoscut în trecut pentru update-urile sale de software sosite rapid. Să vedem dacă-și vor păstra bunul obicei. Ar cam fi cazul ca TF701T să treacă la 4.3 Jelly Bean sau și mai bine, direct la Android 4.4 KitKat. Mai ales că vorbim de o tabletă premium, tabletă cu pretenții. Nu mai rost să spun că merge brici în browsing, în jocuri cu grafică mai bine pusă la punct etc.

Conectivitate

ASUS-Transformer-Pad-TF701T (31)

Nu are 3G sau 4G, nu este o tabletă pentru conectivitate de date la drum lung ci mai degrabă axată pe entertainment: autonomie decentă, performanțe de top, display senzațional, sunet excelent. Dispune de Wi-Fi în mai toate standardele cu excepția ac, bluetooth, jack de 3.5 mm, slot pentru microSD, cititor de carduri și port USB 2.0 în tastatura docking station.

Autonomie

ASUS-Transformer-Pad-TF701T (25)

Consumă bateria în ritm accelerat, NVIDIA Tegra 4 este un avid consumator de resurse. ASUS a reușit să îmblânzească bestia și oferă autonomie de 1 zi pe luminozitate maximă în tandem cu tastatura auxiliară care la rândul său încorporează o baterie suplimentară.

Preț

eMAG – 2399 lei pentru TF7017 cu 32 GB spațiu de stocare.

Câteva concluzii

ASUS-Transformer-Pad-TF701T (18)

ASUS TF701T este o tabletă axată pe entertainment, gaming, oferă performanțe de top, fără compromis în ce privește display-ul, calitatea materialelor și rezistența în timp.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.