În urmă cu ceva timp am testat un aspirator vertical. Este un model din portofoliul Xiaomi – JIMMY JV63. Și-a făcut datoria cu prisosință și dă ușoare semne de oboseală. 

Între timp m-am jucat cu un dispozitiv mult mai avansat de la Samsung, ce are și stație dedicată unde se golește recipientul de praf, un avion față de JIMMY-ul meu. O să povestesc mai multe despre el într-un articol ce urmează a fi publicat pe site, cât de curând. 

Cred că încetul cu încetul, în casele multora și-a făcut loc un aspirator vertical, un instrument cu adevărat util spre a face repet curățenie în locuință. 

Care sunt principalele puncte PRO pentru un aspirator vertical din actuala generație?

  • ușurință în utilizare (majoritatea au baterie încorporată și nu necesită alimentare directă cu energie electrică, scapi de un cablu în plus);
  • accesorii pentru diverse scenarii de utilizare (JIMMY are accesorii pentru când cureți pernele, chiar și pentru perdele dacă-mi amintesc corect);
  • ajungi în spații mai greu accesibile față de un aspirator clasic (poți să colectezi praful de sub pat într-un mod facil spre exemplu)
  • zgomot mai mic față de un aspirator convențional;
  • nu ai nevoie de saci, recipientul în care adună praful îl poți curăța ușor fiind lavabil în majoritatea cazurilor;
  • suficient de performant spre a face curățenie temeinică. Mi se pare că ecartul de performanță față de un aspirator convențional este din ce în ce mai mic;
  • prețuri din ce în ce mai atractive. 

Aștept și impresiile voastre în secțiunea de comentarii + mai multe recomandări. Modelul de la Samsung mi se pare de-a dreptul excelent, dar și prețul urcă sus (aprox. 2800 lei cu stația pentru praf). 

Folosiți un aspirator vertical sau ați rămas la unul convențional?

Acest articol este susținut de eMAG România. Opiniile aparțin strict autorului.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.