Retelistica

Roamingul în spațiul SEE format din Uniunea Europeană, Islanda, Norvegia și Liechtenstein a devenit mai accesibil din 15 iunie 2017, momentul din care o parte din beneficiile naționale pot fi consumate în țările amintite fără cost suplimentar. 

Un cititor ne-a trimis mai multe detalii legate de beneficiile incluse în opțiunile Orange pentru cartele preplătite, în funcție de valoarea creditului.

La 7 euro sunt 2000 de minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 1.9 GB trafic de date în roaming SEE (calculat după formula – valoare credit fără TVA x 2 și împărțit la 7.7 euro = traficul de date disponibil în roaming SEE).

Este un mare pas în față că a fost implementat acest acord în Uniunea Europeană + țările amintite. A fost un lobby puternic făcut de către operatori de telecomunicații în speranță ca vor conserva acest robinet de bani. Uite că în cele din urmă a intrat în vigoare, într-o versiune ușor trunchiată și nu așa cum a fost gândită inițial – fără nicio restricție.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.