Trebuie să specific cum s-a ajuns la oferta de mai jos. Cineva din familie a început portarea de la RED 15 spre YOXO de 39 lei, planul tarifar cu 5G. La 1 zi distanță a venit și un apel de la Vodafone, iar pe mail a ajuns oferta pe care o descoperiți în rândurile următoare.

Cred că este una dintre cele mai agresive oferte de prelungire a contractului pe care le-am descoperit până acum.

Cele două posibilități pe care Vodafone le-a scos în față:

RED 9 adus la 2 euro / lună cu minute naționale nelimitate, SMS-uri nelimitate în Vodafone, 250 SMS-uri naționale. Traficul de date inclus este de 25 GB + 100 GB oferiți ca bonus pe toată durata contractului. Cu mențiunea că pentru acest abonament nu se poate activa serviciul de roaming.

RED 15 la…, 3 euro / lună. Aici sunt incluse minute și SMS-uri naționale nelimitate, trafic de date național nelimitat. Sunt incluse 600 minute internaționale mobil și fix către SEE (Spațiul Economic European: Uniunea Europeană, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Republica Moldova), rețele fixe și mobile din SUA și Canada. Serviciul de roaming poate fi activat.

Ambele oferte sunt fără achiziția unui telefon la prelungire de contract / fidelizare.

Culmea este că și-a dorit prelungirea contractului la Vodafone în urmă cu 8 sau 9 luni când contractul a expirat. Și era dispusă să plătească de la 70 – 80 lei spre 40 – 50 lei pe internet național nelimitat + minute și SMS-uri, dar cei de la Vodafone la momentul respectiv i-au împins în față un smartphone și că nu prea se poate etc. Lunile au trecut, nimeni nu a mai dat un telefon și i-am spus de faptul că YOXO are acum și 5G, iar la 39 lei sunt mai multe beneficii, printre care și trafic de date inclus în roaming (6 GB).

A început procesul de portare și a venit oferta de mai sus pe care nu prea ai cum să o refuzi. Doar dacă ești pornit cu adevărat să schimbi operatorul. Concluzia este că le-a spus la revedere, deși eu cred că aș fi ales abonamentul de 3 euro.

Înțeleg de aici că trebuie să începi procesul de portare la un operator ca să fii băgat în seama și întors cu o ofertă de-a dreptul excelentă.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.