Software

Am fost la un eveniment organizat de către Google în Cracovia pentru dezvoltatorii de aplicații – Google Developer Days Europe 2017. Revin cu mai multe informații într-un articol dedicat. 

Trebuie să pun discuția de față într-un context. Pentru cei câțiva reprezentanți ai publicațiilor tech au adus mai multe exemple de succes în ce privește colaborarea Google cu companii ce produc hardware Android, software etc. În Polonia este un Allview local ce se numește MyPhone, iar reprezentantul lor a scăpat o informație interesantă.

  1. Android 9.0 va fi dezvoltat strict pentru hardware de top;
  2. Android One Go va fi recomandat pentru segmentul low-cost, chiar și mid-range. 

Cred că Google vrea să beneficieze la maxim de ceea ce oferă telefoanele de top ca și putere de procesare, să nu mai fie limitați în dezvoltarea sistemului de operare de către specificațiile modeste ale smartphone-urilor low-cost.

Aș vor putea să aducă mai multe elemente pe partea de AR și VR, dar și la nivel de AI. MyPhone sau Allview, dar și alte companii A-list sau B-list vor putea să colaboreze cu Google în programul Android One și să aducă telefoane mobile cu un software basic, fără funcții elaborate care să pună ansamblul hardware la lucru în regim susținut.

Cel mai bun exemplu în ceea ce ne așteaptă în programul Android One – Xiaomi Mi A1.

Este o mișcare cu totul nouă din partea Google, până acum au preferat să dezvolte un software ce mergea a fi pus atât pe telefoane cu hardware modest, cât și pe vârfuri de gamă. Cel mai probabil au ajuns la concluzia că fragmentarea este mult prea mare, că au parte de o muncă aproape imposibilă în a dezvolta un software cu AR, VR, capacități AI și procesoare ce abia rulează sarcinile de bază în mod fluent, fără lag etc.

Prin această soluție s-ar putea să vedem un control mai strict a ceea ce primim în universul Android la nivel software, visul Google de ani de zile. Compania americană va încerca să fac push pentru ceea ce dezvoltă pe nișele amintite, iar Samsung & co vor fi nevoiți să se alinieze.

Categorii: android
Tag-uri: androidGoogle

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.