UPDATE: Nici asta sa nu faci cu iPhone-ul. :)

In ideea ca voi adapta AppSupport patch-ul (Region format) si pentru versiunea de firmware 2.x am facut o serie de operatiuni ce nu le recomand nimanui. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit mare lucru, doar modificarea unui fisier intern ce recunoaste formatul numerelor romanesti si semi-brickuirea iPhone-ului meu.

De ce semi? Pentru ca am stiut ce sa fac pentru a-l readuce la viata.

Ce am facut?

Am intrat prin SSH in fisierele de sistem ale iPhone-ului (mai exact, in PrivateFrameworks). Am copiat de acolo fisierele care ma interesau, le-am modificat/salvat si inlocuit pe iPhone. Am luat un fisier customizat (modificat de mine) al AppSupport Patch pentru 1.1.4 de pe calculator si l-am urcat pe iPhone inlocuind fisierul original. Pentru a verifica modificarile am dat reset.

Cu ce am gresit?

1. Nu am pastrat fiserele originale copiate de pe iPhone;

2. Nu am pastrat versiunea originala a fisierului inlocuit (din AppSupport.framework);

3. Am dat reset fara a verifica adresa IP a iPhone-ului;

Rezultatul?

Un iPhone cu un mar Apple pe ecran si atat. Nu merge inchis, nu merge resetat, nu merge DFU si nici recovery mode, nu merge conectat la calculator pentru ca nici un soft de conectare nu il recunoaste. Nu merge bootat cu iBrickr pentru ca nu merge cu versiunea 2.x => un iPhone mort.

Solutia?

Home + Power in jur de 30 de secunde. In timpul asta telefonul inchide toate procesele care eventual mai sunt active (putine sanse), se inchide si redeschide insa nu mai incearca sa booteze si intra in ecranul de activare prin iTunes. In stadiul asta poti inchide in mod normal iPhone-ul ceea ce inseamna ca il poti introduce in modul DFU si ii poti face restore.

Nu as fi putut evita situatia daca aveam IP-ul telefonului si fisierele originale necesare pentru ca nici o metoda de conectare nu mai functiona insa intr-o alta circumstanta o sa iti salveze telefonul.

Atentie: solutia este valida doar in cazul in care nu mai raspunde la absolut nici o comanda si nu poate fi resetat, inchis sau introdus in DFU.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Razvan Rosca

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.