Software

WhatsApp a încercat să liniştească puţin apele din jurul aplicaţiei sale, asta după ce luna trecută procesul de implementare a noilor politici de intimitate a construit un întreg scandal în jurul său (mai multe detalii găsiţi în acest articol).

Acum reprezentanţii WhatsApp readuc în discuţie aceste noi condiţii de utilizare, însă de această dată o fac ceva mai calculat. La sfârşitul săptămânii trecute au început să trimită informaţii utilizatorilor despre ce reprezintă aceste politici de intimatate şi sub ce formă vor fi ei afectaţi.

În câteva cuvinte, WhatsApp ne spune că discuţiile dintre utilizatori vor rămâne la fel, adică criptate, iar culegerea de informaţii va fi realizată doar în cadrul discuţiilor utilizatori – companii (acestea nefiind securizate). Aceste date vor fi folosite ulterior doar pentru targetarea cu reclame.

Să spunem totuşi că nu sunteţi de acord cu aceste politici de intimitate şi nu le veţi accepta. Cum WhatsApp susţine că aceste condiţii trebuie acceptate de toată lumea, din 15 mai vor exista o serie de consecinţe pentru cei care le refuză:

  • în prima etapă nu vor mai putea citi şi trimite mesaje prin WhatsApp, însă preţ de câteva săptămâni vor mai putea primi notificări şi apeluri audio / video;
  • în a doua etapă nu vor mai putea folosi aplicaţia WhatsApp deloc;
  • în a treia etapă, după 120 de zile de inactivitate contul va fi şters.

Contul îl veţi putea reactiva oricând, cu menţiunea că va trebui să acceptaţi noile politici de intimitate.

Sursa: techcrunch.com