Software

Microsoft a anunțat Windows 10 pentru telefoane mobile, dar nu a făcut public în mod clar și lista de telefoane ce vor primi noul software. Într-un post de pe blogul Lumia se lasă de înțeles câteva chestii.

1. Lista telefoanelor ce urmează a primi Windows 10 nu este definitivată. Se lucrează în ritm continuu spre a-l aduce pe toate telefoanele cu Windows Phone 8 și Windows Phone 8.1, dar nu există o certitudine că va sosi pe întreaga familie de telefoane.

2. Windows 10 va fi portat pe mai toate telefoanele Lumia, dar nu toate funcțiile și capacitățile date de noul sistem de operare și aplicațiile conexe  vor fi suportate. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Nokia Lumia 520 când s-a făcut pasul spre Windows Phone 8.1

3. Există posibilitatea ca unele telefoane Lumia să nu primească Windows 10. Microsoft doar promite că va aduce W10, dar fără a declara cu o siguranță de 100%, de aici și unele interpretări.

4. În articolul de la sursă se specifică că Windows 10 a fost gândit, printre altele, pentru telefoane cu un hardware și mai performant. Aș spune că este ușor descurajant pentru cei care au telefoane ieftine cu Windows Phone 8.

Măcar nu va fi ca trecerea de la Windows Phone 7 la Windows Phone 8 când niciun device cu WP7 nu a făcut pasul spre WP8, era și imposibil la nivel software (sisteme de operare diferite la nivel de firmware, Windows Phone 7 bazat pe Windows CE, iar Windows Phone 8 pe Windows NT  etc).

Mă aștept ca următoarele telefoane Lumia să primească Windows 10: Nokia Lumia 930, Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730, Microsoft Lumia 435, Microsoft Lumia 532 , Microsfot Lumia 535, Nokia Lumia 1020.

Pe de altă parte, nu există nicio informație legată de Windows 10 pe telefoanele cu WP8 lansate de către companiile B-brand.

 Sursa: LumiaConversations.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.