Retelistica

Au trecut 5 ani de la momentul în care Vodafone anunța implementarea VoLTE până la debutul tehnologiei ca atare. Avem și un proverb ce începe cu mai bine mai târziu…

Informațiile concrete le găsiți pe vodafone.ro/volte.

Lista smartphone-urilor compatibile este formată din:

  1. Huawei P30 Pro;
  2. Huawei P30;
  3. Samsung GALAXY S9;
  4. Samsung GALAXY S9 Plus.

Sunt și două cerințe:

  • servicii de date 4G active;
  • ultimul update al sistemului de operare să fie efectuat.

Bănuiesc că este lista inițială, iar VoLTE debutează gradual pe majoritatea smartphone-urilor compatibile. La Digi Mobil, VoLTE și VoWiFi au fost lansate prin 2017, pe diferite smartphone-uri din ofertă. La Orange sunt și mai de mult timp disponibile ambele tehnologii (un articol de prin 2015).

Este un pas logic din partea Vodafone. VoLTE aduce un plus în ce privește calitatea apelurilor + viteza de efectuare, telefonul nu mai trebuie să treacă în 3G pentru apelurile de voce.

Categorii: retelistica
Tag-uri: vodafoneVoLTE
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.