Retelistica

Cel mai ieftin abonament al RCS-RDS oferă viteze în download de 100 Mbps, iar prețuri modice sunt afișate pentru abonamente cu viteze de 200, 500 sau 1000 Mbps. Spre a beneficia de astfel de viteze trebuie neapărat să aveți un desktop PC / notebook performant (de preferat cu spațiu de stocare de tip SSD și Wi-Fi ac sau adaptor pentru Wi-Fi ac).

Câteva elemente pe care trebuie să le luați în calcul:

1. Rețea pe fir RJ-45 cu suport pentru 1000 Mbps;

Mai sunt destul de multe routere cu 10 / 100 Mbps și fără suport pentru 1000 Mbps. De aceea nu strică un plus de atenție. Aș recomanda 1000 Mbps și dacă abonamentul este de 100 Mbps, vitezele cresc de la an la an și mai bine faci o investiție pe termen lung.

2. Wi-Fi ac;

Wi-Fi n îl consider depășit în 2015, mai ales dacă-ți dorești performanțe fără compromis. Wi-Fi ac a devenit un fel de must have pe telefon, tabletă, notebook, dar mai ales în ce privește router-ul Wi-Fi.

Vitezele prin Wi-Fi ac urcă până la 1 gigabit pe secundă.

3. USB 3.0;

Recomand un router cu USB 3.0 pentru cei interesați să acceseze anumite fișiere de oriunde s-ar afla. Poți conecta un stick sau un hdd extern și te alegi cu propriul cloud.

4. Dual-band 

În general un router cu Wi-Fi ac are și conectivitate dual-band pe 2.4 și 5 GHz. Spectrul de 5 GHz este mai liber decât cel de 2.4 GHz, iar de cele mai multe ori atingi vitezele recomandate de producătorul unui router wireless de top pe 5 GHz, iar pe 2.4 GHz sunt performanțe mai modeste.

O selecție de routere wireless care respectă elementele de mai sus găsiți în oferta eMAG

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.