Tablete

Motorola si HP au aratat ca si alte companii in afara Apple pot realiza tablete cu interfata buna, sau chiar mai buna decat cea a iPad-ului. iPad 2 este anuntat pentru saptamana viitoare si Apple trebuie sa ajunga din urma pe ceilalti.

In loc sa realizeze o interfata speciala pentru tablete, cum a facut Google prin Android 3.0, Apple a preluat interfata iOS a iPhone. Pentru prima generatie de tablete acesta a fost un lucru bun, dar acum, dupa un an, lucrurile trebuie sa se schimbe putin.

Iata o lista cu problemele pe care Apple ar trebui sa le rezolve:

Notificatiile – Cand apare o notificare a unei aplicatii sau un mesaj, toata activitatea de pana atunci este intrerupta pana este rezolvata notificarea.

HP a rezolvat aceasta problema, realizand o bara in dreapta sus. Mesajele si notificarile ajung fara a obstructiona activitatea ta, iar printr-un gest pot fi ignorate pentru mai tarziu.

 

 

 

 

 

Google in schimb a ales o solutie mult mai evidentiata, dar care ofera o functionalitate mai buna. Fiecare aplicatie poate fi reprezentata intr-o bara de notificari, cu posibilitatea customizarii, asa ca nu e nevoie sa deschizi aplicatia propriu-zis pentru a rezolva motivul notificarii.

 

 

 

 

Multitasking – Sa schimbi aplicatia pe care o folosesti pe o tableta nu e chiar atata de simplu.

 

Google te indeamna sa apesi un buton dupa care iti arata ultimele 5 aplicatii folosite.

 

 

 

 

 

HP in schimb, ofera posibilitatea de a parcurge o lista a aplicatiilor pe care le folosesti.

 

 

 

 

 

 

Bara iPad de schimbare a aplicatiilor e buna, dar nu perfecta. Numarul de atingeri necesare este cam mare.

Sincronizarea – HP recompenseaza utilizatorii ce cumpara HP Pre si HP TouchPad.

Asezand telefonul peste tableta, acestea transmit informatii intre ele. Deocamdata singurul lucru pe care il sincronizeaza este link URL. Insa este foarte probabil sa apara update-uri ce vor da posibilitatea transmiterii de informatii din aplicatii sau transferuri de poze sau muzica.

 

 

 

 

 

Si Android trimite elemente din browser-ul Google Chrome spre telefon sau tableta.

Un alt avantaj oferit de HP, daca detii ambele produse, este ca poti trimite mesaje sau raspunde apelurilor de pe tableta, daca telefonul este prin preajma. Apple nu are mult de munca in a implementa aceste caracteristici.

 

Probabil ca in cadrul lansarii iPad 2, Apple va dezvalui si detalii despre urmatoarele caracteristici ale iOS 5.0. De asemenea, este probabil ca vor raspunde problemelor multitasking, de vreme ce sunt ceva zvonuri si despre asta.

Sursa: Gizmodo