Software

Sunt multe persoane care pentru transferul de fișiere între telefon sau tabletă și desktop PC / laptop folosesc cablul microUSB – USB 2.0. Spun asta pentru că și eu de multe ori am apelat la o astfel de soluție. Normal că am întâmpinat și o suită de probleme. De multe ori nu este recunoscută conexiunea de către PC sau nu-mi permite să descarc mai multe fișiere etc.

Există o soluție mult mai elegantă și rapidă. În Google Play veți găsi aplicația Wi-Fi File Transfer. Nu costă nimic. Instalezi aplicația pe telefonul sau tableta cu Android.  Apeși butonul de Start și îți oferă un link sub formă http://192.etc. Accesați linkul respectiv din browserul instalat pe calculator și ți se oferă o interfață cu toate fișierele pe care le ai pe smartphone.

Le poți descărca. Se oferă posibilitatea de a le descărca sub formă de fișiere .RAR, cu o singură condiție și anume să nu treacă de 2 GB în dimensiune.

Mi se pare cea mai simplă metodă de a salva imaginile și clipurile video dinspre smartphone spre PC.

Și la final să fac o recapitulare:

1. Instalezi aplicația Wi-Fi File Transfer pe telefonul sau tableta cu Android;

2. Pornești aplicația și apeși butonul de Start. Ți se oferă un link ce va trebui să-l copiezi în browserul de pe PC;

3. Faci browsing printre fișierele de pe telefon sau tabletă. 

Categorii: androidtutoriale
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.