Diverse

Trebuie să recunosc că această ştire mă bucură nespus, mai ales că în ultima perioadă au început să se mişte lucrurile şi în acest mic oraş de la Dunăre.

TESLA Energy Storage, companie înfiinţată anul acesta, membră a grupului TESLA din Cehia (producător important de echipamente energetice, inclusiv cele destinate stocării de energie), a anunţat oficial că va realiza la Brăila o fabrică de sisteme pentru stocarea energiei.

Unitatea de producţie va realiza în principal sisteme de stocare a energiei pentru consumatorii industriali şi pentru proiectele mari de energie solară şi eoliană. Noua fabrică va produce şi module de baterii destinate segmentului rezidenţial, dar şi module pentru industria auto.

Investiţia se ridică la peste 450 milioane lei (din care 200 milioane lei ajutor de stat), adică peste 92 milioane de euro. Noua unitate ar trebui să fie gata până la finalul anului viitor şi va crea 200 de noi locuri de muncă.

Dusan Lichardus, cofondator şi preşedintele con­siliului de administraţie al grupului TESLA din Cehia, a declarat că “am ales acest loc (Brăila) cu multă grijă pentru că îndeplinea mai multe criterii: proximitatea faţă de portul Constanţa, zona liberă, profilul industrial al zonei şi dez­voltările semnificative pe zona de energie verde.“ Ca părere personală, cred că şi finalizarea Podului peste Dunăre a fost un factor important în luarea acestei decizii.

Sursa: businessmagazin.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.