Accesorii inteligente

Microsoft și Samsung au dezvoltat ochelarii VR – Samsung HMD Odyssey. Ei spun că astfel oferă una dintre cele mai complexe experiențe VR. 

Specificații Samsung HMD Odyssey;

  • 2 x display AMOLED de 3.5 inch cu rezoluție 1440×1600 pixeli la 90 / 60 Hz;
  • Windows Mixed Reality în poziția de platformă pe care headset-ul a fost conceput;
  • HDMI 2.0, USB 3.0 cu cablu de 4 metri în pachet, accelerometru pe 6 axe, girometru pe 6 axe, busolă pe trei axe, senzor de proximitate, senzor IPD;
  • Obiectiv Single Fresnel, cu unghi de vizualizare la FOV la 110 grade, 2 x Cameră 6 DOF;
  • căști AKG încorporate, suport pentru Cortana prin microfonul încorporat;
  • 645 gr. și dimensiuni de 202 mm x 131.5 mm x 111 mm ( Lungime x Lățime x Înălțime);
  • manetă cu următoarele specificații: touchpad + buton de meniu, buton de pornire, mecanism de declanșare, thumbstick și indicator luminos, dispune de accelerometru pe 6 axe, girometru pe 6 axe și busolă pe trei axe;
  • maneta funcționează cu 2 baterii de tip AAA, cântărește 160 gr. și dimensiunile sale sunt de 154.2 x 119.1 x 119.1.

Declarații oficiale:

Samsung HMD Odyssey este o cască performantă, care, asemenea tuturor produselor Samsung, aduce inovaţia în viaţa utilizatorilor noştri” spune YG Choi, Senior Vice President al PC Business Team, Samsung Electronics. „Dezvoltat în parteneriat cu Microsoft, Samsung HDM Odyssey duce utilizatorii la următorul nivel de Windows Mixed Reality, prezentându-le o nouă experienţă de realitate virtuală, cu totul inedită în segmentul său de piață .”

Alex Kipman, Technical Fellow la Microsoft spune: „Suntem bucuroşi să includem Samsung HMD Odyssey în familia de dispozitive Windows Mixed Reality. Este un produs incredibil cu ajutorul căruia facem încă un pas important în călătoria realităţii mixte pe care o parcurgem la Microsoft. Samsung a proiectat HMD Odyssey, o cască Windows Mixed Reality care îi va încânta pe fanii în cautare de experienţe complete în lumea realităţii mixte.”

Debutează la sfârșit de an în SUA, China, Coreea de Sud, Brazilia și Hong Kong, iar precomenzile deja au început în SUA.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.